Május 13-án és 14-én a győri egyetemi sportcsarnokban rendezik meg a férfi és női MEFOB kosárlabdatornákat.

 

Ebben szerencsére érdekelt egyetemi csapatunk is, hiszen dr. Barthalos István tanítványai zsinórban ötödik alkalommal kvalifikálták magukat a legjobb négy egyetemi csapat közé. A Széchenyi István Egyetem csapata a címvédő ELTE-BEAC együttesével mérkőzik majd az elődöntőben, hétfőn 13 órakor.

 

A korábbi négy négyes döntő során egy arany- és egy bronzérem is jutott a lányoknak – utóbbi medált hazai környezetben szereztük –, emellett pedig két negyedik hely a csapat mérlege.

 

„Az a szisztéma, amit évekkel ezelőtt elindítottunk, miszerint az NB I/B-s keret szinte teljesen megegyezik az egyetemivel, nagyon jól működik. Ennek köszönhetően megfelelő mértékben lehet szükség esetén pihentetni játékosokat, vagy ha úgy adódik, egy-egy taktikai elem gyakorolására is lehetőséget ad. Az utóbbi hetekben is jól dolgoztak a játékosok, ennek már az NB I/B rájátszásában meglett az eredménye, hiszen sikerrel zártuk a legutóbbi NB I/B-s párharcot is, így pozitív attitűddel, feltöltődve várjuk az egyetemi négyes döntő kihívásait” – kezdte a szakvezető, aki szerint folyamatosan emelkedik az egyetemi bajnokság színvonala.

 

„Elég csak azt nézni, hogy a játékosok milyen osztályokban és mennyit játszanak, hány A csoportban szereplő kosárlabdázó szerepel az egyetemi meccseken. Az elmúlt években folyamatosan nőtt minden csapatnál ezen játékosok száma. Érdekesség, hogy elődöntőbeli ellenfelünk viszont idén azt választotta, hogy nem kívánnak A csoportos segítséget igénybe venni. Így talán azt is gondolhatjuk, talán valamivel gyengébbek lesznek, mint az elmúlt években, de összeszokott gárdáról van szó, amely a másodosztály minden csoportjában szereplő játékosokból áll, és vezetőjük is rutinos, tapasztalt szakember” – folytatta Barthalos István, aki nem tekint tovább az ELTE elleni mecsnél.

 

„Egyelőre csak ez a meccs szerepel a fókuszban. Hogy mit várok tőlük a döntő során? Leginkább azt, hogy mind fizikálisan, mind taktikailag a maximumot nyújtsák a játékosaim. Ha így lesz, és ez csak a negyedik helyre elég, akkor a negyedik hellyel is elégedett leszek, de nyilván az lenne a legnagyobb siker, ha hazai környezetben bajnokok lennénk. Az elmúlt évi csapathoz képest erősödtünk, elsősorban Dombai Réka és Molnár Laura révén, akik az elmúlt napokban csatlakoztak az egyetemi csapat felkészüléséhez. Itt szeretném megköszönni a győri utánpótlásban dolgozó szakmai stábnak és a NB I-es csapat vezetésének, hogy egész évben támogatták az egyetemi csapat sikeres szereplését. Igyekszünk jó szerepléssel meghálálni ezt” – mondta végezetül dr. Barthalos István.

Fotó: Nagy Gábor