Cziczás László a szakmai stáb tagjaként dolgozott sokat azért, hogy olyan eredményt érjen el a válogatott, melyet 26 éve várt a kosárlabdás társadalom.

 

„Erős válogatott van kialakulóban, mely megmutatta az oroszlánkörmeit. Megérdemelték a lányok, hogy ennyien szurkoljanak nekik. Odaértünk arra a helyre, hogy az olimpiai részvételért játsszunk jövőre, ez fantasztikus lehetőség. Szokták mondani egy vereség után, hogy a pofon jókor jött, én azért azt mondom, nem örültünk a törökök elleni egypontos vereségnek, de talán mégis ez kellett, hogy még jobban rákapcsoljunk, elkezdjünk még keményebben harcolni, és ennek is köszönhetően meg tudtuk verni a szerbeket annyival, hogy csoportelsők legyünk, így egyből a nyolc közé kerültünk. A csehek elleni negyeddöntő némi túlzással agyonnyert meccs volt, mégis egy kis szerencse kellett, hogy mi jussunk be a négy közé. Örömteli volt, hogy éppen egy győri játékos, Dubei Debi dobta az Eb egyik legfontosabb magyar kosarát. Eleve nagy dolog a klub számára, hogy négy játékost tudott adni a válogatottba, és Dombai Réka is esélyes lett volna a csapattagságra. Ő is hihetetlen munkát tett bele a felkészülésbe, sajnálatos, hogy szinte pár nappal az Eb előtt szenvedett ilyen szerencsétlen sérülést. Most azon dolgozunk majd Győrben is a játékosokkal, hogy lehetőleg minél többen ott legyenek majd akár az olimpiai kvalifikációs tornán. Az ajtó mindenki előtt nyitva áll” – fogalmazott vezetőedzőnk, aki non-stop a családdal tölti a szabadságát, de azért foglalkozik a kosárlabdával is.

 

„Nem lehet csak úgy leállni, benne kell maradni egy kicsit a körforgásban, majd ha elalszik a család, vagy ha korábban kelek, akkor azért dolgozom is egy kicsit, hiszen komoly feladatok várnak ránk a klubnál, nagyok a célok, nagyok az elvárások. Ezeknek szeretnénk jövőre is megfelelni” – mondta Cziczás László.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ