Szerdán 18 órakor csapatunk a SERCO UNI Győr az E.On ELTE-BEAC csapatát fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A párharc győztese jut be a négyes döntőbe, melyet március 16-án és 17-én Győrben rendeznek.

 

A BEAC elleni összesített mérleget tekintve nagy fölényben vagyunk: a 34 bajnokiból 30-at nyertünk, emellett van még egy Magyar Kupa-sikerünk is ellenük, remélhetőleg szerda este meglesz a második is.

 

A szezon során a bajnokságban mindkét meccset mi nyertük, a 2. fordulóban hazai pályán 99–75-re,  bő egy hónapja a fővárosban 87–54-re győztünk. Az első találkozón szoros első félidő után – 46–43 volt az állás két negyed után – a másodikban felőröltük a BEAC ellenállását, a legeredményesebbb játékos Destiny Slocum volt 19 ponttal. Az idegenbeli találkozón pont fordítva volt, ott húsz perc alatt lerendeztük a találkozót 53–26-ra vezettünk, a második játékrész kiegyenlítettebb volt. Ezen az összecsapáson Dombai Réka dobta a legtöbb pontot, 16-ot.

 

Cziczás László vezetőedző így várja a találkozót: – Két nagyon fontos találkozó vár ránk a héten, egyen pedig túl vagyunk. Mindenféleképpen a cél a bejutás a hazai rendezésű kupadöntőbe, melyre igyekeztünk pluszregenerációt adni a játékosoknak. Minden információval ellátjuk a lányokat a következő edzéseken, hogy felkészültek legyenek a kupameccsre. Egy pillanatra sem szabad lebecsülni az ellenfelet, maximális erőbedobással küzdünk ellenünk, majd utána készülünk a TFSE-MTK ellen, aminek nagy tétje lesz, mert szeretnénk azt az egy győzelmet még megszerezni, ami az alapszakasz második helyéhez kell.

Fotó: Vörös Dávid