Szombaton 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémia otthonában lép pályára az NB I nyitófordulójában.

 

A Vasas ellen eddigi 37 tétmeccset játszottunk, ebből 36-t mi nyertünk, és mindössze egyszer maradtunk alul az angyalföldiekkel szemben (2019. december 21.: Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–74).

 

A Vasas tavalyi keretéből távozott Katrina Pardee, Shaquilla Nunn. A bajnok Sopron Baskethez igazolt korábbi játékosunk Papp Klaudia, valamint Nadia Smailbegovic. Érkezett hozzájuk Jáhni Zsófia és Boros Berta a Csatától, valamint két amerikai játékost is szerződtettek az angyalföldiek: Savannah Plentovich irányító-bedobó, Myah Taylor irányító poszton bevethető.

 

A felkészülés során két edzőmérkőzést is játszottunk a Vasassal. Rögtön az elsőt szeptember elsején, azt 66–54-re megnyertük, bár eléggé hullámzó volt a játékunk. Ezt követően a Sió-kupán a bronzmérkőzést vívtuk a fővárosiakkal. Az a meccs még az elsőnél is nehezebb volt: bár sokáig úgy tűnt, sikerül nyerni, a zárónegyedben nekünk kellett futni az eredmény után. Nagy küzdelemben hosszabbításra mentettük az összecsapást, a ráadás öt percben pedig a magunk javára tudtuk fordítani a találkozót, 90–82-re győztünk.

A főpróbát múlt szombaton a bajnoki címvédő Sopron Basket ellen tartottuk. Ellenfelünk tartalékos összeállításban állt ki, de a 95–57-es győzelem így is dicséretes.

 

„Nehéz, zaklatott felkészülésen vagyunk túl. Sok új játékos érkezett, új csapatot kellett építeni, de fokozatosan érkeztek a légiósok, az egyikük még nincs is itt, míg ketten a 3x3-as szakágban folyamatosan szerepeltek, két játékos, ők is későn szálltak csak be a közös munkába – kezdte Cziczás László, csapatunk vezetőedzője. – Nagyjából az utolsó két hétben tudtunk együtt készülni, leszámítva a még hiányzó Diamond Millert, akit október elejére várunk. Sok munkát elvégeztünk, ezzel elégedettek lehetünk, de hogy igazán hogyan sikerült, az majd csak most dől, a tétmeccseken.”

 

A Vasas Akadémia elleni találkozó kapcsán így nyilatkozott Cziczás László: „Nagyon várjuk már az idénynyitót, melyen nem számítunk könnyű találkozóra. Szeretnénk a jobbik arcunkat mutatni, azt, amelyiket nem olyan sokszor mutattunk meg a felkészülési mérkőzéseken. Egyértelműen a győzelem a célunk, de tudjuk, milyen nehéz a Pasaréti csarnokban játszani. Maximális fegyelmezettséggel és hozzáállással kell pályára lépnünk, mert ez a két dolog elengedhetetlen a sikerhez. Kisebb sérültjeink vannak, nem mindenki száz százalékos, de ez nem lehet kifogás semmire, nekünk két pontot kell szereznünk szombaton este.”