Csapatunk, a SERCO UNI Győr pénteken 18 órakor a Sopron Basket otthonában játssza a döntő harmadik mérkőzését. Az egyik fél három győzelméig tartó fináléban 2–0-ra vezet a címvédő, miután az első meccset – szintén Sopronban – 80–68-ra, a másodikat Győrben 94–82-re megnyerte. Mindez azt jelenti, hogy csak győzelemmel tudunk versenyben maradni, ha a soproniak újra nyernek, ők a bajnokok, mi pedig az ezüstérmesek..

 

A soproniak tovább tudták növelni fölényüket az egymás elleni mérlegben, most 64 győzelemnél tartanak 71 meccsből, a bajnokságban 56-szor jöhettek le győztesen a pályáról, mi hétszer vertük őket eddig.

 

Mindkét meccsen remekül küzdött csapatunk, de elsősorban a centerposzton nagy a különbség a két együttes között, ráadásul a győri találkozón Sabina Oroszová sem játszhatott vállsérülés miatt. Kérdéses, hogy a pénteki meccsen ott tud-e lenni a pályán.

 

Győrben Aaryn Ellenberg zseniálisan játszott, különösen az első félidőben, húsz perc alatt ugyanis 30 pontig jutott – miközben a csapat összesen 48-nál járt –, a nagyszünet után viszont már jobban figyeltek rá a soproniak, a második félidőben már csak hét pontot szerzett az amerikai irányítónk.

 

„Összességében a csapat játékára, küzdésére sem lehet panasz, ebből építkezve megyünk Sopronba, ahol megpróbálunk nyerni” – nyilatkozta a mérkőzés után Ellenberg.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a harmadik meccsről: „Több sebből vérző csapatom hatalmas szívvel küzd a döntőben, csoda, hogy még nem véreztünk ki teljesen. Jön a következő felvonás, minden erőnket mozgósítanunk kell, hogy esetleg még versenyben tudjunk maradni. Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de egy valami abszolút nem jellemző ránk, hogy feladjuk a párharcot. Most sem tesszük, küzdünk a végsőkig, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.”

Fotó: Nagy Gábor