A fővárosiak a nyitófordulóban szoros meccsen, 58–56-ra legyőzte a Csatát, majd beleszaladtak egy nagy pofonba Miskolcon (DVTK–Vasas 72–41), a Szekszárdot legutóbb viszont megszorongatták (Vasas–Szekszárd 64–69).

 

A nyáron a szokásosnál is nagyobb volt a mozgás a csapat környékén. Bach Boglárka (ő éppen hozzánk igazolt), Pusztai Petra és Dúl Terka távozott, a tengerentúlról viszont két kosárlabdázó is érkezett: a texasi születésű, az elmúlt szezont Dél-Amerikában játszó Katrina Pardee, valamint a New York-i magas ember, Shaquilla Nunn. 

 

A Vasas elleni mérlegünk nyomasztó, hiszen az eddigi 34 meccsből 33-at mi nyertünk, és mindössze egyszer maradtunk alul az angyalföldiekkel szemben (2019. december 21.: Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–74). Annak a vereségnek ugyanakkor jelenleg az ad pikantériát, hogy a Vasas akkori edzőjét Földi Attilának, a miénket Milos Pavlovicnak hívták. A szerb trénernek az állásába került a fiaskó. Azóta Pavlovic a Vasas edzője lett, míg Földi Attila Győrben másodedző Cziczás László mellett. 

Érdekesség még, hogy a két csapat meccsén eddig 4940 pont esett, így nagy valószínűség szerint megszületik az 5000. pont is a két csapat párharcában. 

 

Ami a csapatunkat illeti, jól kezdtük a bajnokságot, előbb 77–55-re nyertünk Cegléden, majd eddig egyetlen hazai meccsünkön a BEAC-ot 104–85-re vertük, legutóbb pedig Szigetszentmiklóson, a BKG ellen diadalmaskodtunk magabiztosan (92–56). 

 

Cziczás László vezetőedző így várja a mérkőzést: – Kötelező a győzelem, de ezt egyáltalán nem lesz könnyű megszereznünk. A Vasas az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül, évről évre egyre jobbak. Rendkívül agresszív kosárlabdát játszanak, ezért minden koncentrációnkra szükségünk lesz, hogy ne érjen bennünket meglepetés. Szerencsére mindenki rendelkezésre áll, bizakodva várjuk a találkozót.