A Vasas elleni mérlegünk több mint meggyőző, hiszen az eddigi 37 meccsből 36-ot mi nyertünk, és mindössze egyszer maradtunk alul az angyalföldiekkel szemben (2019. december 21.: Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–74).

 

A Vasas tavalyi keretéből távozott Katrina Pardee, Shaquilla Nunn. A bajnok Sopron Baskethez igazolt korábbi játékosunk Papp Klaudia, valamint Nadia Smailbegovic is tovább állt az NKA Universitas PEAC-hoz.

Az érkezési oldalon a klub közösségi oldala alapján eddig két név szerepel: Jáhni Zsófia, aki az előző szezonban a Ludovika Csata gárdájában szerepelt, illetve szintén a Csatától Boros Berta.

 

Ami csapatunkat illeti, a tavalyi keretből maradt a magyar mag: Ruff-Nagy Dóra, Dubei Debóra, Török Ágnes, Bach Boglárka és Dombai Réka. Távozott viszont Weninger Virág, Rozmán Lilla, Baffy Fanni, valamint a négy légiós, Aaryn Ellenberg, Beatrice Mompremier, Peyton Williams és Sabina Oroszová.

 

Új játékos a ma már magyar válogatott Cyesha Goree Szekszárdról, Hegedűs Janka a TFSE-MTK-tól, Gyöngyösi Janka a Ludovika Csatától, Molnár Laura, aki két év soproni kölcsönjáték után tér vissza Sopronból, az amerikai Destiny Slocum a török Botastól és a francia Toulouseból, a szintén amerikai Diamond Miller és a brit-amerikai Kristine Anigwe.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban: „Jelen pillanatban az állóképesség megszerzésén van a hangsúly, de már nagyon jó, hogy mérkőzéseket is játszunk. Nem teljes még a keretünk, hiszen Miller és Anigwe még nem érkezett meg hozzánk a WNBA-s elfoglaltság miatt, míg Dombai Réka a nyár eleji sérüléséből még gyógyul, egyelőre nem végez száz százalékos munkát. Nagy örömünkre voltak 3x3-as válogatottjaink, így Bach Boglárka és Hegedűs Janka sem volt végig itt velünk, így a játékunk nyilván nem állt még úgy össze. Emiatt nem is az a lényeg, hogy mi lesz az eredmény a Vasasnál, sokkal inkább az lesz a prioritás, hogy megpróbáljunk azzal a dinamikával játszani, amilyenben egész évben is szeretnénk, illetve megnézzük, bizonyos játékelemek, páros kapcsolatok most hogyan működnek. Egy fiatal játékos, Küllős Kíra is elutazik velünk, hiszen jól dolgozik, szorgalmas, egyfajta jutalom ez számára.”

Fotó: Nagy Gábor