UNI Győr MÉLY-ÚT–ELTE-BEAC 95–89 (17–26, 29–18, 27–22, 22–23)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Boros, Kovács N., Major.

UNI Győr: KIESEL 17, DUBEI 16/6, Dombai 8, TÖRÖK Á. 14/3, MOMPREMIER 15. Cs.: Barnai 3, Kéita 3/3, WENINGER 14/6, Lass 5/3. Edző: Iványi Dalma.

BEAC: SMALL 16, CZANK 24/12, Boros 7/3, Mérész 2, SMITH 17/3. Cs.: DUSANIC 17/3, Koch 2, Laufer, Zsámár 3/3, Juhász 1. Edző: Balogh Judit.

A szerdaihoz képest fásultabban kezdtük a találkozót, az első percek után 2–7-et mutatott az eredményjelző. Állhatott volna az is, hogy UNI Győr-Czank 2–7, mert volt játékosunk alaposan megszórta magát, kétpontost, triplát és büntetőket is bedobott. Nehezen ébredtünk, a negyed közepén 12–4 volt a vendégek javára. Iványi Dalma eddig bírta időkérés nélkül. Ekkor magához hívta játékosait. Dubei két kosarával kapaszkodtunk (8–14). A remélt fordulat nem jött, 20–8-ra ellépett a BEAC. A negyed végére tíz ponton belülre kerültünk (17–26).

Weninger kosarával kezdődött a második szakasz, de egy triplával visszaállt a tízpontos különbség (19–29), ami a folytatásban tovább nőtt (21–34). Egy 7–0-ás rohammal feljöttünk, időt is kért Balogh Judit, a vendégek edzője. Dombai büntetőivel folytattuk a felzárkózást (30–34). Állandósult a 4-6 pontos vendégelőny, Dubei triplája után viszont egy pontra feljöttünk, Török kosár plusz büntetőjével a vezetést is átvettük - a meccsen először (40–38). A nagyszünetben Lass triplájával 46–44 volt a javunkra.

A második félidőt a vendégek nyitották kosárral, majd egy sikeres büntetővel a vezetést is átvették (46–47). Dubei szerezte az első kosarunkat másfél perc után. Mompremier első kosara után 52–49 volt a javunkra, Weninger triplájával megdupláztuk az előnyt. Egy BEAC-hármas után megint csak két pont volt, de egy 9–0-val elléptünk (67–56). Indokolt volt Balogh Judit időkérése, ami után 69–61-re módosult az állás. Most Iványi Dalma próbálta meg rendezni a sorokat. A zárófelvonás előtt hét pontra feljöttek a vendégek (73–66).

Török Ági kosara vezette fel a zárónegyedet, amire jött egy tripla a vendégektől. Nem adta meg magát a BEAC, 77–75-nél időt kért Iványi Dalma. Kellett Mompremier kosara, de hat perccel a vége előtt egyenlő volt az állás (79–79). A BEAC Dusanic büntetőivel a vezetést is visszavette, majd ellépett négy ponttal (79–83). Egy 10–0-val fordítottunk (89–83), két és fél perc volt hátra, Balogh Judit időt kért. Újra mi találtunk be, kétszer is, eldőlt a mérkőzés.

A vártnál nehezebben, de végül behúztuk az újabb fontos győzelmet.

Iványi Dalma: – Elég nagy menetelésben vagyunk, ebben benne van, hogy nem olyan teljesítmény jön ki a csapatból, amilyet szeretnénk. A ritmussal, a támadás hatékonyságával nem volt gond, a védekezésben voltunk kicsit dekoncentráltak az elején, a BEAC pedig megérezte a vérszagot. Mikor keményebbé váltunk, akkor is ki tudták használni a helyzeteiket. Gratulálok az ellenfelünknek is, hiszen látványos meccset tudtunk játszani. Ami minket dicsér, hogy megint sikerült ritmust váltani meccs közben, és jól reagáltunk a végén arra is, mikor ismét előnybe került a BEAC. A lényeg, hogy ilyen teljesítménnyel is nyertünk, ezek sokat tudnak lendíteni a csapaton.

Balogh Judit: – Nincs egy súlycsoportban a két csapat, éppen ezért nagy öröm, hogy bár kikaptunk, többet vezettünk, mint az ellenfél. Döntő volt, hogy centerünk megsérült, ezért szerkezetet kellett váltani, kicsit későn álltunk át. Ugyanakkor fizikálisan végig bírtuk a mérkőzést, ami a lányokat dicséri. Remélem, az ünnepek alatt nem eszik majd teli magukat, és jöhetnek a győzelmek.

Brianna Kiesel: – Az ellenfél veszítenivaló nélkül, nagyon jól játszott, mikor a védekezésünk felkeményedett, akkor tudtunk fordítani, és a végén is higgadtak maradtunk.

Czank Tímea: – Jó meccset játszottunk, végig fej fej mellett haladt a két csapat. Döntő volt, hogy több labdát eladtunk a végén, ezért veszítettünk.