Szombaton 17 órakor a Cegléd érkezik Győrbe, csapatunk, a SERCO UNI Győr az egyetemi csarnokban fogadja ellenfelét, mellyel szemben nyomasztó a fölényünk, az eddig 42 mérkőzésből 34-szer mi örülhettünk a két pontnak, ellenfelünk 8-szor győzött. A legnagyobb sikerünk 85(!) pontos (2009/10: Cegléd–SEAT Lami-Véd Győr 33–118). A legnagyobb különbségű vereségünket a 2017/18-as szezonban Győrben szenvedtük el, a ceglédiek 83–69-re verték Győrben az akkor CMB Cargo-UNI Győr néven futó csapatunkat. Érdekesség, hogy akkor a Cegléd vezetőedzőjét úgy hívták: Cziczás László, aki tulajdonképpen Cegléden kezdte edzői pályafutását, az első nagy sikereket velük érte el. Többek között a bajnoki bronzérem megszerzésével a 2016/17-es szezonban. Akkor éppen velünk játszottak a 3. helyért, s a mindent eldöntő, 3. találkozónak a győri Magvassy-csarnok adott otthont. Némi meglepetést jelentett, hogy akkor a ceglédiek győztek.

 

Az előző szezon csapatából maradt Cegléden a csapatkapitány, Szerelem-Kobolák Cintia, valamint Szirony Dorina, Viszmeg Míra, Rakita Lili és Horváth Boglárka. Hozzájuk érkezett a PINKK-ből Kovács Kitti és Vincze Nikolett, a BKG-ból Andi Hanna, a Csatából Barnai Judit és Czank Timea – ők ketten korábban szerepeltek Győrben is –, a Rátgéber Akadémiáról Nagy Réka és amerikai tanulmányait befejezve Cegléden mutatkozott be az élvonalban Farkas Petra is. A szakvezető Lo Elhadji Malick, aki 1998-ban érkezett Magyarországra, játékos pályafutása során megfordult többek között Hódmezővásárhelyen, Debrecenben, Kecskeméten, Pécsen és Baján is. Végül Jászberénybe igazolt, ahol abbahagyta a játékot, és ott kezdett edzősködni. Igazi legendává vált a városban.

 

Ami bennünket illet: a hét közepén az Euroligában megszereztük első győzelmünket, ami minden bizonnyal jót tesz a csapat önbizalmának. A cél, hogy ugyanilyen lendülettel menjünk bele a mérkőzésbe, melyen kötelező a győzelem, azaz nem hibázhatunk. Az mindenképpen jó hír, hogy Dubei Debóra a francia Basket Landes ellen már játszhatott, ahogyan az előtte betegeskedő Bach Boglárka is. Ugyanakkor az amerikai Diamond Miller továbbra is hiányzik, miután kisebb térdsérülést az Egyesült Államokban kezelik.

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László így nyilatkozott a várakozásairól: – A szerdai Euroliga-siker után kaptak a lányok egy nap pihenőt, megérdemelték. Pénteken ugyanakkor a teljes napot a Cegléd elleni felkészülésre fordítottuk, becsülettel elvégeztük azt a munkát, amit terveztünk. Egyértelmű, hogy nyerni szeretnénk, lehetőleg könnyebben, mint az előző bajnokikon.

Fotó: fiba.basketball/Nagy Gábor