Kedden 20.30 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a spanyol Perfumerias Avenida Salamanca otthonában lép pályára az Euroliga csoportkörének zárófordulójában. Az már korábban eldőlt, hogy nem juthatunk tovább, a spanyolok azonban még versenyben vannak a negyeddöntőbe kerülésért.

 

A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, mindegyik mérkőzést az Avenida nyerte. A novemberi, győri összecsapáson 81–65-ös vendégsiker született. Nem kezdtük jól a találkozót, az első negyed végén már 17 pontos hátrányban voltunk (13–30). A második szakaszban hullámzó volt a játék, volt, hogy felzárkóztunk 8 pontra (24–32), de aztán megint nyílt az olló (26–44), viszont ismét sikerült közeledni az ellenfélhez (39–44). A második félidőben tett róla a Salamanca, hogy ne reménykedjünk a fordításban, az utolsó tíz percnek 49–66-os eredménnyel vághattunk neki. A tizenhét pontos differenciából pedig csak egyet tudtunk ledolgozni, így bár tartalékosan is nagyot küzdött a csapat, de az első negyedben összeszedett tetemes hátrány eldöntötte a mérkőzést.

 

A fiba.basketball oldalon egy hete közzétett friss erősorrendben az Avenida két pozíciót rontott, a 10. helye rangsorolták a szakírók, akik így fogalmaztak: „Az Avenida elmúlt időszaka tele volt hullámvölgyekkel. Határ Bernadett személyében december végén új játékossal erősödtek, edzőváltás is volt klubnál, ami sosem ideális, de a legjobb nyolc közé jutás még mindig lehetséges a számukra.”

 

Ami bennünket illet, a BKG elleni bajnokival hangoltunk a meccsre. Bár nem a szezon legjobb teljesítményét nyújtottuk, a sima győzelem nem forgott veszélyben. Ami biztos, hogy Destiny Slocum továbbra sem áll rendelkezésre, ettől még vezetőedzőnk, Cziczás László bízik a jó eredményben: – Jó meccset szeretnénk játszani az Euroliga egyik szentélyében. Salamancában sem leszünk teljes csapattal, de természetesen szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy méltóképpen fejezzük be az Euroliga csoportkörét.

fotó: Nagy Gábor