Amerikai irányítónk, Aaryn Ellenberg már több mint két hete van Győrben, és dolgozik együtt új csapatával. Aarynt a kosárlabdában való kezdeteiről és első benyomásairól is kérdeztük.

 

„Hatévesen kezdtem a kosárlabdát, de a családban más nem játszotta ezt a sportot. Én voltam az első, aki labdát fogott” – kezdte Aaryn, aki nagy világjárónak számít, sok helyen és sok csapatban megfordult már.

 

„Eddigi pályafutásom során egy szlovák csapatban, a Rózsahegyben éreztem a legjobban magam. Nagyon jó csapatunk volt, minden csapattársammal kiváló volt a kapcsolatom. Ez meglátszott a pályán is, jól ment a közös játék” – folytatta a játékos, akit természetesen Győrről is megkérdeztük, miért éppen ránk esett a választása a következő idényre.

 

„Már korábban is érdeklődött irántam az UNI Győr, de akkor úgy éreztem, maradnom kell előző csapatomnál. A lelkesedésük nem lohadt, idén újra megkerestek, én pedig szívesen jöttem. Szeretnék segíteni a csapatnak. Az első benyomásaim jók: jól érzem magam itt, tetszik a város és a csapat is, ahogyan az edzőkkel, a stábbal is jól kijövök. Nagyon kíváncsi vagyok, mi vár rám itt a jövőben” – felelte Ellenberg.

 

„Nem sokat tudok sajnos a magyar bajnokság többi csapatáról. Azt mindenki tudja, hogy a Sopron milyen játékerőt képvisel, én is csak ennyivel vagyok tisztában” – tette hozzá.

 

„A célom igen egyszerű erre a szezonra: jó eredményeket elérni a csapattal. Szeretek jól játszani és pontokat szerezni, de a végén a lényeg úgyis az lesz, hogy közösen mire visszük az idény végén. Nagyon várom már a kezdést, remélem, sikeres szezonunk lesz” – zárta mondandóját az amerikai irányító.

 

Mi is szívből reméljük, Aaryn! Sok sikert kívánunk hozzá!