Csapatunk, a SERCO UNI Győr szombaton 17 órakor az NKA Universitas Pécset fogadja az Egyetemi csarnokban.

 

A két csapat eddig a bajnokságban 26 alkalommal találkozott, ebből 20-szor mi győztünk, 6-szor az ellenfelünk. A Magyar Kupában a három meccsen 2 győzelem, 1 vereség a mérlegünk.

 

A két csapat mérkőzésén ősszel pécsi siker született.  A 71–66-os végeredménnyel zárult találkozót a hazaiak kezdték jobban (9–3), de aztán egy 10–0-ás rohammal átvettük a vezetést, és innentől kezdve irányítottuk is a játékot, tíz pont is volt a két csapat között (15–25). A második tíz percben öt és fél perc alatt mindössze négy pontig jutottunk, de a védekezés jól működött, így jelentősen nem változott az eredmény (26–36). Anigwe egy szerencsétlen ütközés után – az agilisen kosárra törő és be is találó Bach Boglárka esett neki – a földön maradt, a térdét fájlalta, úgy kellett levinni a pályáról, nem is tudott már játszani. A második félidőben 49–38-ra is vezettünk, de aztán fokozatosan olvadt el az előnyünk, Simon triplájával ráadásul fordítottak a hazaiak (52–50). Az utolsó szakaszban fej fej mellett haladt a két csapat, a hajrának 62–62-vel vágtak neki a felek. Az idegek harcát aztán a hazaiak bírták jobban, így megszerezték a két pontot.

 

Az őszi fordulóhoz képest egy új arcot vélhetünk majd felfedezni szombaton, az amerikai Madison Williams pár hónapja csatlakozott a kerethez. A 3-4 posztokon bevethető Williams eddig 4 mérkőzésen lépett pályára a Pécs színeiben, ezeken 7,8 pontot, 3,3 lepattanót és 9,5 VAL-t átlagolt.

 

Most egyértelműen a visszavágás reményében fogadjuk a pécsieket. A siker azért is lenne fontos, mert ezzel nagy lépést tennénk az alapszakasz második helye felé. Jelenleg 12 győzelemmel és 2 vereséggel állunk ebben a pozícióban, mögöttünk három csapat tanyázik a 3–5. helyen – a Pécs mellett a Sopron és a Szekszárd – 9 győzelemmel és 5 vereséggel.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a várakozásairól: „Volt egy egész hetünk készülni, ami kicsit új helyzet volt, rég volt ilyenre példa a sűrű menetrendben. Úgy érzem, jó munkát végeztünk, becsülettel dolgoztak a lányok. A pécsi komplett csapat, ősszel le is győzött bennünket, most azonban szeretnénk mi nyerni. Szokás szerint vannak nehézségeink, de remélhetőleg mindenki rendelkezésre áll majd. Úgy látom, mentálisan is egyre jobb állapotban vagyunk, bízom az elmúlt napokban végzett munkában.”

Fotó: Rébay Viktor