Szerdán 20:00-kor kezdetét veszi Euro League Women menetelésünk a franciaországi Villeneuve D’Ascq városában. Hét év után térünk vissza a legrangosabb európai kupasorozatba, így a lányok már igazán izgatottan várják az első összecsapást. A mérkőzés előtt vezetőedzőnk, Cziczás László, valamint Dubei Debóra és Destiny Slocum beszéltek az esélyeinkről.

 

Cziczás László: Belecsöppenünk egy egészen új világba. Teljesen más az ellenfelek fizikai és technikai tudásának szintje. Más kávéház lesz, mint a magyar bajnokság. Pont egy olyan csapat ellen fogunk kezdeni a Villeneuve személyében, amely nagyon komoly fizikumú játékosokból áll, így nehéz összecsapásra számítok. Ahhoz, hogy egy jó mérkőzést tudjunk játszani, az összes pályára lépő játékosnak a tudása legjavát kell nyújtani. Akkor talán, tudunk egy jó mérkőzést játszani Franciaországban. Nálunk a még hiányzó Diamond Miller kivételével mindenki hadrafogható, rendben van és egészséges. Teljes kerettel utazunk holnap.

Dubei Debóra: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Azt tudni kell, hogy a Villeneuve nagyon fizikális csapat, és eleve a francia bajnokság is fizikális és gyors játékot képvisel. Nem volt sok időnk felkészülni, hiszen múlt szombaton játszottuk az első magyar bajnokit, így a mai napunk két edzéssel és videózással lett teljes. Holnap utazunk, és ott is tudunk majd edzeni. Megpróbálunk felkészülni belőlük amennyire csak tudunk. Személy szerint nagyon örülök, hogy egy francia együttessel kezdünk, nem pedig egy klasszis csapat ellen, mint a Prága, vagy egy török ellenféllel szemben. Bízom abban, hogy nagyon jó formát fogunk mutatni, és azt is remélem, hogy az első meccsen már az első győzelmünket is be tudjuk húzni.

Destiny Slocum: Sokat tanultunk a felkészülési időszakból, pont erre van ez az egész, hogy megtanuljuk, mik az erősségeink és min kell még dolgozni. Azt gondolom, mi ezt jól csináltuk, meccsről meccsre fejlődtünk. A Villeneuve ellen jól akarjuk kezdeni az Euroliga menetelésünket, de Franciaországban játszani egy igazán komoly feladat. A legfontosabb az lesz, hogy a saját játékunkat játsszuk.

Fotó: Vörös Dávid