Kisebb bonyodalom miatt nem szokásos mezszámában játszott Dombai Réka, miután játékosunk csomagja nem érkezett meg Franciországba, így Réka Cyesha Goree átragasztott mezében, 2-esben lépett pályára. A csapatból Bach Boglárka hiányzott, ő még itthon, az utolsó edzésen nem érezte jól magát, lebetegedett, így el sem utazott a kerettel. 

Basket Landes–SERCO UNI Győr 83–75 (25–26, 17–18, 23–11, 18–20)

Mont de Marsan, női Euroliga-mérkőzés, B csoport, 11. forduló. V.: Mendoza (spanyol), Perry (ír), Mekelova (szlovák).

Basket Landes: PETERSON 15/6, Bussiere 5/3, Chery 7, Geiselsoder 7/3, DJADLI-TABDI 13. Cs.: Ewodo 8, Macquet 5, PARDON 5, SALVADORES 14/3, Burdick 4. Edző: Julie Barennes.

SERCO UNI Győr: SLOCUM 13/9, Dubei 11/9, CARLETON 17/9, Goree 11/3, ANIGWE 15. Cs.: Dombai 5/3, Ruff-Nagy D., Török Á. 3/3. Edző: Cziczás László.

A statisztika ide kattintva érhető el.

Kilenc játékossal vártuk a találkozót, melyen a hazaiak szereztek vezetést, mi bő egy perc után Goree triplájával szereztük első pontjainkat (1–3). Innen a negyed során végig nálunk volt az előny, 12–6-ra és 18–10-re is vezettünk, de a játékrész hajrájában a hazaiak egy 8–2-es rohanással egy pontra felzárkóztak (25–26).

A második tíz percet 4–0-val kezdte a Landes, Slocum triplával egalizált. Ez egy 8–0-ás rohanás kezdetét jelentette (14. perc: 29–34). Slocum újabb triplájával már hat pont volt az előnyünk (31–37). Kissé megakadtunk támadásban, ezt kihasználva ismét felzárkózott a Basket Landes, mely egy 9–2-es futással átvette a vezetést (40–39). A félidő végjátékában Carleton előbb egy duplát, majd egy triplát szerzett, ennek köszönhetően két pont előnnyel mehettünk az öltözőbe (42–44).

A második félidőt nem kezdtük jól. A hazaiak 5–0-val nyitottak. Hiába kért időt Cziczás László, Anigwe két büntetőjén kívül sokáig nem dobtunk újabb kosarat. Carleton büntetőkkel duplázta meg a negyedben szerzett pontjaink számát, de futnunk kellett az eredmény után (25. perc: 53–48). Továbbra sem tudtuk felvenni a ritmust, mikor tíz pont fölé nőtt a hazai előny, Cziczás László újra időt kért (59–48). Változást ez sem hozott, a negyed Carleton triplájával és tízpontos francia vezetéssel zárult (65–55).

A zárónegyedben majdnem két percet kellett várni az első kosárra, azt Török szerezte hárompontosból. Mielőtt reménykedni kezdhettünk volna, a hazaiak is rendre betaláltak, így nem csökkent a távolság (35. perc: 76–65). Innen már nem is volt visszaút. Bár ismét nagyot küzdöttünk, a harmadik negyed rövidzárlata nem fért bele, így vereséggel zártuk a franciaországi mérkőzést.

Cziczás László:Három negyedben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a rutinos euroligás csapatnak, amelynek olyan szurkolótábora van, mint egy férfigárdának. Egy katlanban sikerült a játékosoknak tisztességgel helytállni. Megint léptünk egyet előre és máris készülünk a következő mérkőzésre, hiszen ismét nehéz pályára utazunk a hétvégén. Oda is azzal a céllal utazunk, hogy megnyerjük a találkozót.

Dubei Debóra: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, fej fej mellett haladtunk, és bár nem egyszerű ebben a csarnokban játszani, de az első húsz percben felül tudtunk kerekedni a hazaiakon. A harmadik negyedben kizökkentünk a ritmusból, pár védekezésünk nem működött, ők pedig bedobtak ziccert, hármast. Ez pedig döntő volt. A héten a bajnokságban fontosabb meccs vár ránk Szekszárdon, bízunk benne, hogy ezt a vereséget ott egy győzelemmel feledtetni tudjuk.

Fotó: fiba.basketball