Vasárnap 17 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a PEAC együttesét fogadja az egyetemi csarnokban.

 

Ellenfelünk eddig remekelt a szezonban, hiszen a bajnokságban hétszer győzött, és mindössze a DVTK vendégeként maradat alul (63–59). Az Európa-kupában ugyanakkor háromból három győzelem a baranyaiak mérlege.

 

A pécsiek új stábbal vágtak neki a szezonnak: Jovan Gorec lett a vezetőedző, akinek munkáját többek között az az Iványi Dalma segíti, aki az előző két szezonban csapatunkat irányította. Mellette Vilipic-Kmézic Daliborka is a stáb tagja.

 

A játékoskeret magyar tagjai Kiss Virág, Wentzel Nóra, Simon Zsófia (egykori játékosunk), Szücs Réka, Pap Regina, Ilina Selcova, Kötő Luca, Kohn Petra, Palásti Julianna, Olawuyi Adenike, Tőczik Borbála, Orbán Alexandra és Rátkai Eszter.

Újak a légiósok: így az amerikai erőcsatár, Cierra Burdick, az amerikai bedobó, Sierra Calhoun, a spanyol center, Beatriz Sanchez és a szerb irányító, Ivana Katanic.

A két csapat eddig a bajnokságban 23 alkalommal találkozott, ebből 18-szor mi győztünk, 5-ször az ellenfelünk. A Magyar Kupában a három meccsen 2 győzelem, 1 vereség a mérlegünk. Ezt a vereséget éppen a legutóbbi kiírásban, a negyeddöntőben szenvedtük el Miskolcon.

 

A legnagyobb különbségű győzelmet a 2020/21-es bajnokságban, Győrben arattuk (88–56), míg a legsúlyosabb vereségünkig a 2016/17-es szezonig kell visszamennünk: Pécsen 90–60-ra maradtunk alul. Hazai pályán egyébként mindössze egyszer kaptunk ki a pécsiektől, még a 2014/15-ös bronzcsatában 68–62-re. Ennek ellenére egyébként mi lettünk akkor a harmadikak, mert Pécsen mindkét meccsen győztünk.

 

Mi a bajnokságban továbbra is veretlenek vagyunk, az Európa-kupa csütörtöki meccsén viszont vereséget szenvedtünk Litvániában. Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott: „Péntek délután érkeztünk meg Litvániából, de este már edzettünk is. Elég komoly áldozatokkal járt a litvániai túra, Bach Bogi és Beatrice Mompremier első útja is a kórházba vezetett itthon. Előbbinek összevarrták a száját, mert felrepedt, utóbbinak pedig majdnem kiütötték a szemét. Nem lesz tehát egyszerű dolgunk vasárnap, ennek ellenére igyekszünk maradéktalanul felkészülni a PEAC-ra. Tudjuk, hogy ez topmeccs lesz, az alapszakasz szempontjából kulcsfontosságú lenne a győzelem. Szeretnénk mindent kiadni magunkból, hogy megnyerjük a mérkőzést.