SERCO UNI Győr–Szekszárd 78–64 (25–12, 25–13, 10–28, 18–11)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 600 néző. V.: Földházi, Praksch, Sörlei.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 17/6, Dombai 11, Bach, Oroszová 2, MOMPREMIER 17. Cs.: Török Á. 9/3, Dubei 3/3, RUFF-NAGY D. 5, WILLIAMS 14, Rozmán. Edző: Cziczás László.

Szekszárd: STUDER Á. 15, Boros, Vivians 6, Goree 8, HEBARD 15. Cs.: Miklós 1, Mányoky, Horváth D., WALLACE 19/12. Edző: Djokic Zeljko.

Részletes statisztika ide kattintva érhető el.

Az első kosarat ugyan a vendégek szerezték, ám utána sikerült előnybe kerülnünk, a 3. percben 9–4-re vezettünk. Ahogyan azt várni lehetett nagy volt a csata minden labdáért, minden dobásért. Jelentős előnyt egyik együttes sem tudott kiharcolni, a 6. percben egy pontra feljöttek a vendégek (11–10). Török Ági szerzett fontos duplát, Ellenberg pedig triplából volt eredményes (16–10). Időt is kért a vendégek edzője. Sokat ez sem változtatott a játék képén, az utolsó percet a negyedben plusz nyolcról kezdtük (20–12), és ez előbb Török triplájával nőtt tíz pont fölé, majd a szakaszt Oroszová zárta le egy közelivel (25–12).

Az első rövid szünetben adta át klubelnökünk, Fűzy András a Magyar Rákellenes Liga részére a Pink Októberben összegyűlt egymillió forintot. Az adományt a szervezet elnöke, Rozványi Balázs vette át.

A második tíz perc Dubei triplájával kezdődött, Studer középtávolról volt eredményes (28–14). Goree kapott sportszerűtlent, amiből négy pontot szereztünk (32–16). A 14. perc végén közel kerültünk a 20 pontos előnyhöz (36–18), érthető volt Djokic Zeljko időkérése. A negyed felét elhagyva aztán a 20 pontos differencia is meglett, Williams szép összjáték után talált be (39–18). A félidő hajrájában sem hagyott alább a lendületünk, ennek köszönhetően 50–25-ös vezetéssel mehettünk a nagyszünetre.

 

A második játékrészt a Szekszárd kezdte jobban, egy 12–6-os első 3 és fél perccel fel is jöttek húsz ponton belülre (56–37). Cziczás László időt is kért, de a folytatásban triplából voltak eredményesek a vendégek, Goree kosara után pedig megint rendezni próbálta a sorokat Cziczás László (56–42). Ez sem segített, nem találtunk be a szekszárdi gyűrűbe, ellentétben a tolnaiakkal, akik egy triplával tíz ponton belülre kerültek (56–47). Tovább olvadt az előnyünk, a Szekszárd 19–0-ás rohanását Mompremier egy büntetővel szakította meg (57–51). Majdnem hét percet kellett várni az újabb győri pontra. A zárószakasz előtt Ellenberg triplája nagyon kellett (60–53).

Az utolsó tíz percben is lendületben volt a Szekszárd, 62–58-nál Williams szerzett fontos kosarat. Szerencsére amikor nagyon kellett, valaki mindig betalált, így kevesebb mint hat perccel a vége előtt Djokic Zeljko 66–60-as vezetésünknél kért időt. Izgalmasan alakult a végjáték, de továbbra is jött a válasz a tolnaiak kosarára. Hebardot elveszítette a Szekszárd öt személyi hiba miatt. Közben Mompremier kosár plusz büntetőjével 71–64 volt a javunkra. Ruff-Nagy nagyon fontos pillanatban talált be, újra időt kért Djokic Zeljko. Vivians is kipontozódott, Ruff-Nagy pedig két büntetőt dobhatott – a második volt pontos (74–64). Kijött egész pályáéra a Szekszárd, de sikerült átjátszani, Dombai pedig ebből kosarat dobott. Eldőlt a találkozó, a Szekszárd már triplákkal próbálkozott, de ez nem vezetett eredményre.

Összességében az első félidőben felépített előny ugyan négy pontra lecsökkent, de sikerült a sorokat rendezni, és végül nem hagytuk, hogy 25 pontos vezetésről kikapjunk. A három euroligás csapat közül a másodikat győztünk le, tovább erősítve ezzel a pozíciónkat az alapszakaszban.

Cziczás László: – Fantasztikus első félidőt produkáltunk, de hiba lett volna hátradőlni akkor. Ezt a Szekszárd bizonyította is, nem véletlenül Euroligás csapat, mely itthon évek óta döntőt játszik. Szerencsére a végén helyén volt a szívünk, és ha valaki azt mondja a meccse előtt, hogy tizennégy ponttal nyerünk, aláírom.

Peyton Williams: – Fizikálisan kemény meccs volt. Az első félidőben sokkal több dobási kísérletünk volt, ezeket jó százalékkal dobtuk be. A harmadik negyedben az ellenfél is változtatott, ennek is köszönhetően feljöttek, de a végét mi bírtuk jobban idegekkel.

Djokic Zeljko: – Gratulálok a győrieknek, megérdemelten nyertek. Az első félidőben látszott, hogy ez a negyedik meccsünk zsinórban idegenben. Gyakorlatilag edzés nélkül játsszuk ezeket a rangadókat. Ennek ellenére volt tartásunk, megmutattuk, milyen karakter van bennünk, mert mínusz huszonötről is felzárkóztunk.

Sydney Wallace: – Túl nagy előnyt adtunk az első félidőben az ellenfelünknek. Nagyon kemény meccs volt, nagyot harcoltunk, azt gondolom, a vereség ellenére nincs szégyenkeznivalónk.

Fotó: Nagy Gábor