UNI Győr MÉLY-ÚT–PINKK 111–71 (30–23, 28–16, 26–17, 27–15)

Győr, 300 néző. V.: Goda, Jakab, Földesi.

UNI Győr: DOMBAI 24, DUBEI 14, Weninger 3, TÖRÖK Á. 30/12, MOMPREMIER 18. Cs.: OROSZOVÁ 20/6, Ruff-Nagy D., Rozmán, Varga Zs. 2 Edző: Iványi Dalma. 

PINKK: MUJOVIC 25, Tenyér 4, Szücs 4, DAVIS-STEWART 20/3, Jáhni 2. Cs.: Zsilinszky 8, Kovács K. 2, Vincze N. 5/3, Földing 1, Borbás, Pucz. Edző: Bekk Zsanett.

Az első kosarat a vendégek szerezték, de hamar fordítottunk. Nem pörögtünk azon a hőfokon, amelyiket Iványi Dalma várta, így alig két perc után, 6–4-es PINKK-vezetésnél időt is kért. A folytatásban Török két triplát is beemelt, de ez is csak a döntetlenhez volt elég (11–11). Dubei kosarával ismét nálunk volt az előny, melyet növelni is tudtunk. A vendégek 17–11-nél kértek időt, hátha megtörik 9–0-ás szériánkat. Igazából annyira sikerült, hogy a 6–8 pontos különbség állandósult. A negyed hajrájában sem változott a helyzet, tíz perc játék után 30–23 volt a javunkra.

A második szakaszban több mint egy percet kellett várni az első kosárra, azt a vendégek dobták. Mi Mompremier büntetőivel kezdtük ebben a negyedben a pontjaink gyarapítását, majd Dombai növelte az előnyt. Lendületbe jöttünk, a 15. percben már 43–29-re vezettünk. A PINKK játékosait egyre több hibára kényszerítettük. Török újabb hármast dobott be, a félidő hajráját 48–31-ről kezdhettük meg. A nagyszünetben 58–39-re vezettünk.

A második félidőt Mompremier kosara vezette fel. A PINKK erre gyorsan válaszolt, de aztán tovább nyílt az olló (68–43). Egy kicsit tudott kapaszkodni a vendéggárda (72–50), de aztán megint megnyomtuk a negyed hajráját, Mompremier ziccere után 80–52-re vezettünk. A zárófelvonásra maradt a majdnem harminc pont különbség (84–56).

Az utolsó tíz percre sok nyitott kérdés már nem maradt, csapatunk biztosan vezetett. Amire még esetleg ráhajthatott volna az együttes, hogy megszerezze a 100 pontot. Ez ebben a bajnokságban még nem jött össze. A 36. percben mindössze egy pontra kerültünk ettől, 99–66-nál a vendégek edzője még kikérte idejét, hiszen csapata ezekben a percekben eléggé szétesetten kosárlabdázott. Mi viszont szép megoldásokkal örvendeztettük meg szurkolóinkat. Török Ági ziccerével átléptük a bűvös százat is, majd a bónusz büntetőt is bedobta a csapatkapitányunk (102–68).

Összességében látványos támadójátékkal, a védekezésre kevésbé összpontosítva magabiztos győzelemmel zártuk az évet. Legközelebb január 2-án, 18 órakor az újonc BKG vendégeként lépünk pályára Szigetszentmiklóson.

Iványi Dalma: – Örülök, hogy a lányok élvezték a játékot, nagy kedvvel kosárlabdáztak. Persze sosem lehet egy edző elégedett, most is van, ami annyira nem tetszett, ezt a játékosok is tudják, de így ünnepek előtt ezt most elengedjük, viszont a jövőben keményen kell dolgozni. Ami fontos, hogy így jó szájízzel tudtuk befejezni az évet. Folytatás januárban.

Bekk Zsanett: – Tizenöt percig jó meccset tudtunk játszani. Utána a hullámvölgyekből annyira nem tudtunk jól kijönni, emiatt lett nagyobb a különbség a végére. Négy hete dolgozunk együtt, folyamatosan lépkedünk előre, a mostani teljesítmény biztató a riválisok ellen.

Dombai Réka: – Jó meccs volt, védekezésben annyira nem tudtuk a megbeszélteket teljesíteni, de így is biztosan győztünk. Komolyan vettük a találkozót, örülök, hogy sikerrel tudtuk zárni az esztendőt. Az új évben még több munkával, még eredményesebbek szeretnénk lenni.

Denia Davis Stewart: – Hullámzó volt a teljesítményünk, voltak jó dolgaink védekezésben és támadásban is. Tovább kell dolgoznunk, hogy a folytatásban előbbre tudjunk lépni.

Fotó: Krizsán Csaba