TFSE-MTK–UNI Győr MÉLY-ÚT 65–75 (15–13, 18–24, 10–18, 22–20)

Budapest, 100 néző. V.: Farkas, Varga-Záray, dr. Németh P.

TFSE: JENKINS 11, Theodoreán 2, Baa 2, TAPLEY 18, Pavel. Cs.: Németh A. 8, DÚL P. 10, Burján 5/3, Tóth T., Király 3/3, Szeitl 6/6. Edző: Magyar Bianka.

UNI Győr: RUFF-NAGY D. 10/6, DOMBAI 12, TÖRÖK Á. 23/15, Oroszová 2, MOMPREMIER 23. Cs.: Colley 5/3, Markovic, Milkovics, Varga Zs. Edző: Iványi Dalma.

Jól kezdtük a mérkőzést, 6–2-re elléptünk, de a hazaiak nem hagyták, hogy nagyobb előnyre tegyünk szert. Az első negyedben végig tapadtak ránk, így az 1–3 pontos különbség állandósult. A szakasz hajrájában fordítottak a hazaiak, akik aztán kétpontos előnyben voltak tíz perc játék után (15–13). A második negyedet Török egy triplával kezdte, majd Mompremier volt eredményes. Lendületben maradtunk, és egy 13–0-ás négy perccel megfelelő előnyt építettünk ki. Indokolt volt Magyar Bianka időkérése a 26–15-ös vezetésünknél. Török újabb hármasa után szerezte a negyedben első pontjait a hazai gárda, mely Burján öt pontjával tíz ponton belülre került (22–29). Most Iványi Dalma kért időt. A 10–0-ás hazai rohanást Ruff-Nagy Dóra hárompontosa törte meg. Potyogtak a triplák, Colley hármasára a hazaiak is ezzel feleltek, így nem tudtunk megnyugtató előnnyel a nagyszünetre menni (33–37).

Jól jöttünk ki az öltözőből, egy 6–0-val ismét tíz ponttal vezettünk (33–43). Nem törte meg ez sem, majd Török újabb hármasa sem a TFSE-t, de azért arra vigyáztunk, hogy nagyon közel ne kerüljenek a hazaiak (25. perc: 39–48). A harmadik negyed második felében kezdtünk ellépni (39–55). Hosszú szünet után Tapley két büntetőjével szerzett ismét pontokat a hazai alakulat, de a biztos vezetés nem volt veszélyben, noha mi is kicsit megakadtunk támadásban. Az utolsó felvonás előtt 55–43 volt a javunkra. Ebben viszont mi aludtunk be egy kicsit, és továbbra is pontatlanul dobtunk. Ezt kihasználva a TFSE felzárkózott (49–55), időt is kért Iványi Dalma. Szerencsére sikerült rendezni a sorokat, és 12–0-val eldöntöttük a találkozót.

A várakozásnak megfelelően nehéz, küzdelmes mérkőzésen fontos győzelmet arattunk.

Iványi Dalma: – Örülök, hogy győztünk, mert a siker hozhatja meg a magabiztosságot, és megerősít bennünket abban, hogy jó az a munka, amit a hétköznaőpokban végzünk. A védekezésünkkel is elégedett lehetek, megvolt a küzdés, alázat, amit mindig látni szeretnénk. Ami lényeges volt, a kulcspillanatokban higgadtabbak tudtunk maradni, megtaláltuk a pontos megoldásokat, amivel kellő távolságban tudtuk tartani az ellenfelet. Ez igazán kiküzdött, vérrel-verejtékkel megszerzett győzelem volt, ami így nagyon értékes is.

Török Ágnes: – Nehéz meccsen vagyunk túl, fontos volt győzni, mert hullámvölgyben vagyunk, így nagy szükségünk volt a két pont megszerzésére.