Vasárnap 15.30 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a TFSE-MTK otthonában lép pályára. A bajnoki találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

 

Ami ellenfelünket illeti, jelenleg 2 győzelemmel és 5 vereséggel a 8. helyet foglalja el a tabellán. A fővárosiak keretében heten vannak, akik tavaly is náluk játszottak: Baa Dominika, Burján Laura, volt játékosunk, Dúl Panka, Király Andrea, Németh Alma, Szeitl Vanessa és Theodoreán Alexandra. A 2022/23-as évadra öten csatlakoztak Magyar Bianka együtteséhez, így Dúl Terka és Pusztai Petra a Vasastól, Hegedűs Janka a Csatától tette át székhelyét a TFSE-hez. A légiósok közül új játékos a korábban a PAEC-nál szereplő Tyaunna Marshall, továbbá Khaalia Hillsman, aki megfordult korábban az orosz Dinamo Moszkvánál is.

 

A távozók közül Süle Krisztina végleg visszavonult, Herman Aliz tanulmányai befejezése mellett az NB I/B-s csapatot erősíti, míg Tóth Tímea másik NB I/B-s klubban folytatja, Chanise Jenkins, Elisabeth Pavel és Ja’Tavia Tapley pedig más országban játszik a továbbiakban.

 

A két csapat eddig tíz alkalommal találkozott egymással, ebből kilenc alkalommal mi jöhettünk le győztesen a pályáról, az egyetlen vereségünket a 2019/20-as szezonban szenvedtük el, akkor 70–62-re kaptunk ki idegenben. A legnagyobb különbségű sikerünk 23 pontos (87–64), ezt tavaly, az 5–8. helyért vívott rájátszás során arattuk Győrben. A 2020/21-es szezonban alaposan megizzadtunk a két pontért a TFSE vendégeként, 74–71-re nyertünk, azóta vendégként két 10 és egy 15 pontos siker a mérlegünk.

 

 

Mi jó formában várjuk a találkozót, ugyanakkor fáradtan is, hiszen péntek délelőtt értünk haza Izraelből, ahol az Európa-kupa nyitányán egy ponttal vertük a Maccabi Bnot Asdod együttesét. A bajnokságban is remekel együttesünk, eddig 6 meccsből 6 győzelem a mérleg, többek között az Euroligában szerepelő DVTK-t is legyőztük.

 

Izraelben egyébként végig kiélezett mérkőzést vívtunk a hazaiakkal. A harmadik negyedben úgy tűnt, sikerül eldönteni a találkozót, de 10 pontról feljött a Maccabi, sőt, a negyedik negyedben úgy tűnt, a maga javára fordítja az eredmény, de 69–61-es vezetésünk után nagy hajrát indítottunk, és végül Aaryn Ellenberg triplájával 73–72-re győztünk.

 

Cziczás László vezetőedző még a hét elején így nyilatkozott: „Két fontos mérkőzést játszunk a héten, nem tévesztjük szem elől a vasárnapi magyar bajnokinkat sem a TFSE ellen. Mindenképpen az a cél, hogy egyben menedzseljük le a két összecsapást.”

 

Nos, az első találkozót sikerrel kipipálhattuk, a TFSE ellen az lesz a nagy kérdés, mennyi erőt vett ki belőlünk a találkozó, illetve az utazás.