PINKK–UNI Győr MÉLY-ÚT 63–97 (13–27, 27–27, 12–24, 11–19)

Kozármisleny, zárt kapuk mögött. V.: Tőzsér, Fodor, Szilágyi.

PINKK: Vorpahl 10/3, VÁRI 11, Tenyér 9/3, Demeter 6, SARAUSKAITE 8. Cs.: Szücs L. 4/3, Jáhni 11/3, Zsilinszky, Borbás 2, Pucz, Horváth Zs. 2, Kovács K. Edző: Vanja Miljkovic.

UNI Győr: KIESEL 14/6, DUBEI 15/6, Dombai 4, Török Á. 7/6, MOMPREMIER 23. Cs.: Kéita 3/3, Weninger 5, BARNAI 12, Lass 6, Révész 6/6, Varga Zs. 2, Mansaré. Edző: Iványi Dalma.

Az új esztendő első meccsén jól kezdtünk, 6–0-s előnyünknél a hazaiak Vári két büntetőjéből a 4. percben szerezték első pontjaikat. A folytatásban is domináltunk, és elléptünk 20–6-ra. A negyed hátralévő részében kiegyenlítettebb lett a játék, így a különbség nem nőtt. A második tíz percben hullámzó volt a teljesítményünk, bár tartottuk a nagy előnyt (15–31), a PINKK feljebb tudott kapaszkodni, 36–29-nél nagyon jól jött Dubei triplája, ami után nagyjából kézben tartottuk a mérkőzést a szünetig. A hajrában megint kinyílt az olló, a félidő 54–38-nél két sikeres hazai büntetővel zárult. Ebben a negyedben a védekezéssel aligha lehetett elégedett Iványi Dalma, hiszen majdnem harminc pontot kaptunk (40–54).

A második félidőben megint feszesebbé vált a védekezésünk, ennek köszönhetően hamar 20 pont lett a különbség (44–64), és láthatóan ez végleg megtörte a hazaiak ellenállását, innentől kezdve már csak a különbség volt a kérdés. A zárófelvonásban már több mint harminc ponttal vezettünk, és végül magabiztos győzelemmel kezdtük az évet.

Folytatás január 9-én a PEAC-Pécs otthonában. Az a találkozó várhatóan nehezebb lesz.

Vanja Miljkovic: – Voltak gondjaink a győriek tranzíciós játékának kivédekezésével, ugyanakkor voltak jó dolgaink is, de ellenfelünk és köztünk minőségi különbség van. Viszont ilyen csapatok ellen tudunk fejlődni. Bízom benne, a következő meccsen a BEAC ellen már tudjuk kontrollálni a játékot.

Iványi Dalma: – A PINKK sokáig jól tartotta magát, felszabadultan kosárlabdázott, mi kicsit puhábbak voltunk, de a második félidőben megmutattuk az igazi arcunkat. Ekkor koncentráltabbak lettünk védekezésben, felgyorsítottuk a ritmust, a magasságbeli különbséget ki tudtuk használni a palánk alatt. Örülök, hogy mindenki hozzátette a magáét az eredményhez.

Vári Zita: – Gratulálok a győrieknek, mi a meccset rosszul kezdtük, de aztán felzárkóztunk, a második félidőben kijött a győriek nagyobb tudása. Ennek ellenére nem lehetünk elégedetlenek, mert több volt a jobb elem, mit a rossz, de van még mit csiszolni a játékunkon.

Beatrice Mompremier: – Jó ritmussal kosárlabdáztunk, mindenki pályára tudott lépni, és többé-kevésbé megcsináltuk, amit elterveztünk.