Szombaton 16 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr NB I-es mérkőzésen a Szekszárd otthonában lép pályára. A találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

 

A két csapat eddig összesen 49-szer találkozott egymással, ebből 34-szer mi nyertünk, a tolnaiak 15 sikernek örülhettek. A bajnoki összevetésben 31 győzelem mellett 13 alkalommal hagytuk el vesztesen a pályát.

 

A 31. sikert decemberben hazai környezetben értük el: 72–71-re győztünk. A találkozón szinte végig fej fej mellett haladt a két csapat, hol egyik, hol másik vezetett. A negyedik negyedben viszont már tíz pont volt is az előnyünk (34. perc: 65–55), de a Szekszárd egyenlíteni tudott (38. perc: 68–68). Az izgalmas végjátékból pedig mi jöttünk ki jobban, így megszakítottuk az akkori rossz sorozatunkat, hiszen előtte a legutóbbi három tétmeccsünket – kettőt az Euroligában, egyet a bajnokságban, a szintén Euroligában menetelő DVTK otthonában – elveszítettük.

Azóta egyébként megint jól teljesítünk, hiszen utána legyőztük a Sopront, majd idén a Vasas Akadémia ellen is sikerrel nyitottunk. Az Euroligában szerdán a francia Basket Landes otthonában a harmadik negyedet leszámítva nagyon jól játszottunk, kár, hogy éppen a szünet utáni tíz percben bekövetkezett rövidzárlat végül a vereségünkhöz vezetett. Viszont ennek a meccsnek a tapasztalatait  is szeretnénk felhasználni, már most szombaton, Szekszárdon is.

 

Vezetőedzőnk, Cziczás László így nyilatkozott a várakozásairól: – Mindkét csapatnak fontos meccs lesz a szombati. Nekik is, nekünk is sokat érhet a győzelem. Harcos összecsapásra készülünk, amennyire tudjuk, halljuk, vannak problémák Szekszárdon, de nekünk is megvannak a hátráltató tényezőink, vannak betegek, így nem a legjobb előjelekkel utazunk Szekszárdra. Ettől függetlenül egy célunk lehet csak, hogy nagyon jól felkészülve az ellenfélből megnyerjük a mérkőzést.

Fotó: Krizsán Csaba