Szekszárd–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–67 (18–19, 21–22, 24–12, 12–14)

Győr, női Európa-kupa-mérkőzés, A csoport, 3. forduló, zárt kapuk mögött. V.: Ortis (francia), Zenis (szlovák), Cankovic (horvát)

Szekszárd: STUDER Á. 10, FRISKOVEC 21/15, Szabó F., GOREE 19, MCCALL 14/6. Cs.: Krnjic 8, Theodoreán 3/3, Bálint, Zele, Edző: Djokic Zeljko.

UNI Győr: KIESEL 23/3, Dubei 2, Weninger 4, TÖRÖK Á. 13/9, Mompremier 11. Cs.: Dombai 5, Lass, Barnai 6, Varga Zs. 3. Edző: Iványi Dalma.

Török triplájával kezdődött a továbbjutás szempontjából fontos találkozó. A helyzet egyértelmű volt, a győri csapatnak minimum 12 ponttal kellett nyernie, hogy ott legyen a következő körben. Ez egyébként a Szekszárdnak is jó eredmény lett volna. A folytatásban nem dobott ennyire pontosan a hazai gárda, 7–4-re a vendégek vezettek, de két duplával fordítottak a zöld-fehérek. Váltott vezetés mellett a játékrész hajrájában egy kicsivel jobban jött ki a lépés a hazaiaknak, így náluk volt az előny tíz perc játék után (18–19).

A második szakasz elején először vezetett négy ponttal az UNI Győr (20–24), majd Török újabb triplája után hétre nőtt a különbség (22–29). Időt is kért Djokic Zeljko. A folytatásban megakadt a győri gépezet, Friskovec pedig szórta a triplákat – már négynél járt –, így a 16. percben egy pontra felzárkózott a Szekszárd (32–33). Most Iványi Dalma kért időt. Öt ponttal megint elléptünk (18. perc: 32–37). A félidő végére két pontra felzárkózott a Szekszárd, ami neki tökéletes eredmény volt, a győrieknek kevésbé (39–41).

A nagyszünet után Török triplája ezúttal kimaradt, Goree viszont nem hibázott, egyenlő lett az állás. Sportszerűtlent fújtak Dubeire, ezt kihasználva átvette a vezetést a Szekszárd. Nem sokáig, Mompremier egalizált (43–43). Kapkodni kezdett a győri csapat, egy 5–0-val elléptek a szekszárdiak, így indokolt volt Iványi Dalma időkérése. A folytatásban Kiesel emelt be egy triplát, de a vendégek nyolc ponttal elléptek, megint magához kérette tanítványait Iványi Dalma (54–46). Nem találta a ritmust a győri csapat, de Kiesel két gyors lerohanás után szerzett kosarával ismét felcsillant a remény a visszakapaszkodásra. Most Djokic Zeljko kért időt (58–53). A zárófelvonás előtt tíz pontra nőtt a különbség (63–53).

Az utolsó negyedben nagy fordulat és kisebb csoda kellett volna a győrieknek, de csak az idő fogyott, a különbség nem (33. perc: 66–55). Egyik csapat sem jeleskedett a pontgyártásban, a 36. percben 69–60-ra vezetett a Szekszárd. A találkozó gyakorlatilag eldőlt – a továbbjutás még a harmadik negyedben –, a győri csapat egy győzelemmel és két vereséggel a csoport harmadik helyén zárt, míg a szekszárdiak hibátlan teljesítménnyel jutottak első helyen jutottak tovább.

Zeljko Djokic: – Azt gondolom, nagyon kemény meccset játszottunk, az első félidőben komoly gondjaink voltak a lepattanózással, a másodikban viszont drasztikusan változott a helyzet. Örülök a továbbjutásnak, azt viszont sajnálom, hogy győriek kiestek.

Iványi Dalma: – Nem lehetek elégedetlen, mert úgy érzem, a lányok becsülettel küzdöttek, betartották a megbeszélteket, csak kimaradtak a dobások, a második félidei dobószázalékunk nem volt jó. A harmadik negyedben kicsit megint elveszítettük a ritmusunkat, de három kemény nemzetközi meccset tudtunk játszani három különböző stílusú csapat ellen, ami nagyon hasznos lehet a jövőre nézve.

Erica McCall: – Nagyon jó mérkőzés volt, büszke vagyok a csapatra, hogy veretlenül jutott tovább. A mai meccsen a kulcs a második félidőben feljaviult védekezésünk volt.

Brianna Kiesel: – Nem kell elkeserednünk, tanulni jöttünk az Európa-kupába, és ennek a célnak tökéletesen megfelelt ez a három meccs. Ha kicsit rutinosabbak vagyunk, akkor akár a továbbjutás is meglehetett volna.