VBW CEKK Cegléd–SERCO UNI Győr 55–77  (12–21, 15–18, 10–24, 18–14)

Albertirsa, Tippmix Női NB1 A, V.: Kapitány, Jakab, dr. Németh P.

Cegléd: RAKITA 8/6, K. WILLIAMS 14/3, Szirony 2, Cooper 6, Bura 7. Cs.: Kobolák 5/3, Horváth B., LAUFER 8/3, Szabó P. 3/3, Viszmeg 2, Filipowicz, Edző: Kosztasz Keramidasz.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 24/12, DOMBAI 10/6, Bach 1, Török Á. 3/3, MOMPREMIER 8. Cs.: Weninger 7/3, Varga Zs. 2, P. Williams 2, RUFF-NAGY D. 9/3, Rozmán 2, Dubei 5, Oroszová 4. Edző: Cziczás László.

 

 

A Cegléd elleni kezdte meg szereplését csapatunk, a SERCO UNI Győr a Tippmix Női NB1 A csoportjában. Nehézkesen indult a találkozó, másfél percig egyik csapat sem találta a kosarat. Ekkor előbb a Cegléd szerezte meg a vezetést, de Ellenberg triplával válaszolt. Ahogy melegedtünk bele a meccsbe, úgy nőtt a különbség, főleg Ellenberg dobókedvének köszönhetően, aki 12 pontnál tartott közül az első negyed vége felé. Tíz perc után magabiztos volt az előnyünk (12–21). A második negyed elején ismét pontatlanok voltunk befejezésben, Cziczás László időt is kért 7:29-nél, 17–24-es vezetésnél. Sajnos a Cegléd jól használta ki a hibákat és a negyed közepén egy pontra feljött, érkezett is az újabb időkérésünk. A hazaiak is bele-bele hibáztak a támadásokba, így visszaállt a nagyobb előny a félidei szünetre (27–39).

Nem vicceltük el a harmadik negyed elejét, három perc alatt egy 9–0-ás rohanást mutattunk be, az alapból is nagy előnyünk még nagyobb lett. A ceglédi edző nem is várt sokáig az időkéréssel. Ellenberg nem veszített a dobókedvéből, 22 pontnál tartott négy perccel a harmadik negyed vége előtt. Ekkor már 32–53 volt az állás a javunkra. A zárónegyed egyből egy labdaszerzéssel indult, de a ziccert kihagyta Ellenberg. A mérkőzés végére kinyílt az olló, minden játékosunk lehetőséget kapott és mindenki szerzett pontot. Magabiztos sikerrel vettük az első akadályt, és készülhetünk a BEAC elleni hazai összecsapásra. Szép volt, lányok!

 

 

Cziczás László: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, nagyon lelkes volt az ellenfelünk, meg is zavart bennünket picit a zóna elleni játékuk. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy összességében kontrolláltuk a találkozót. Volt egy olyan negyedünk, ahol meg tudtuk mutatni azt az arcunkat, amit látni szeretnék négy negyeden keresztül. Ott el is döntöttük a meccset.

Aaryn Ellenberg: – Azt gondolom, ez remek kezdés volt, keményen beleálltunk a bajnokságba rögtön az elején. A meccs első pár percében zavarba hozhatók voltunk a zóna elleni játékban, de szerencsére jól reagáltunk.