Szerdán a naptári év utolsó mérkőzése következik csapatunk számára, amelyen a bombaerős USK Praha lesz az ellenfél Csehországban. A lányaink kiváló formában érkeznek a meccsbe, hiszen utóbbi két magyar bajnoki rangadójukat sikerült megnyerni, legutóbb a megyei rivális Sopron Basket volt az áldozat. Érthetően jó hangulatban nyilatkozott nekünk Cziczás László vezetőedző és Dubei Debóra, illetve Hegedűs Janka szavaival hamarosan frissül cikkünk.

 

Cziczás László: A mai nappal elkezdtük a felkészülést a Prágára. Egy érzelemdús mérkőzésen vagyunk túl, és reméljük, a Sopron legyőzése egy utolsó nagy lelki löketet adhat a naptári év utolsó találkozója előtt. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, főleg annak tudatában, hogy a Prága előző győri összecsapáshoz képest még tovább erősödött center poszton. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk.

Dubei Debóra: Egy rendkívül erős Prágához látogatunk szerdán. Sajnos hazai pályán egy 19 pontos vereségbe szaladtunk bele, úgy, hogy sérültjeik voltak az ellenfélnek. Ezek a sérültek már felépültek és új igazolás is van center poszton. Talán ki is mondható, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de bízom abban, hogy a vasárnapi rangadó megnyerése egy jó meccsre késztet majd minket Csehországban és jó szájízzel zárhatjuk az évet.

Hegedűs Janka: Nagyon nehéz meccsnek nézünk elébe a Prága ellen, abból a szempontból nézve, hogy az ellenfélnél minden egyes játékos veszélyes és erős. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a Sopron elleni mérkőzésből, és az ott mutatott csapatjátékból kell kiindulnunk, abból, hogy mekkora energiát fektettünk minden elemébe a játéknak és mindenki élvezte, hogy a pályán lehetett. Ebből kell táplálkozni és építkezni, a kisebb hibákat javítani. Ugyanezen az úton kell haladni, ugyanilyen motiváltan, és ugyanilyen agresszívan kell belevágni ebbe a mérkőzésbe is, és tovább vinni azokat az elemeket, amik az előző összecsapásokon voltak.

 

Fotó: Nagy Gábor