A válogatott szünet után folytatódik a magyar bajnokság: vasárnap 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr az NKA Universitas Pécs otthonában lép pályára.

 

A két csapat eddig a bajnokságban 25 alkalommal találkozott, ebből 20-szor mi győztünk, 5-ször az ellenfelünk. A Magyar Kupában a három meccsen 2 győzelem, 1 vereség a mérlegünk.

 

A pécsiek kerete jelentősen átalakult a nyáron. Távozott Kiss Virág – a válogatott center éppen egyik Euroliga-ellenfelünkhöz, a török Mersinhez igazolt –, továbbá Wentzel Nóra, Szücs Réka, Kaszás-Pap Regina és Ilina Selcova. A volt győri Simon Zsófia  pécsi visszatérését éppen ma jelentette be a baranyai együttes.

 

Az érkezők között van a tavaly még nálunk szerepelt Weninger Virág és Peyton Williams. Rajtuk kívül új ember az Olaszországból hazatért Mérész Beatrix, a Vasas Akadémiától igazolt Nadia Smailbegovic, a horvát irányító Matea Tadic és az angol-amerikai Sydney Wallace. Utóbbi korábban a Szekszárdot erősítette.

A baranyaiakkal a nyári felkészülés során a Sió-kupa elődöntőjében találkoztunk, és végig kiélezett meccsen egy ponttal, 76–75-re kikaptunk.

 

A hazai bajnokságban mi négyből négy győzelemnél járunk, vasárnapi riválisunk mérlege 2–2 győzelem és vereség. A pécsiek nyertek Cegléden (82–43) és legyőzték a TFSE-t (90–80), illetve kikapott Szekszárdon (60–81) és Miskolcon, a DVTK-tól (82–83). Az Európa-kupában is 2–2-vel áll Jovan Gorec együttese – akinek egyik segítője korábbi vezetőedzőnk, Iványi Dalma –, miután a török Bursától előbb idegenben kikapott 78–75-re és az olasz Reyer Venziától otthon 67–52-re, viszont a horvát Ragusa Dubrovnikot idegenben (78–32), a Bursát otthon (78–52) fektette két vállra.

 

Egy biztos, nem lesz könnyű dolgunk, a pécsiek DVTK elleni találkozója mindenképpen figyelmeztető lehet. Tisztában van ezzel vezetőedzőnk, Cziczás László is, aki elmondta: „A Pécs megmutatta, hogy erősebb, mint tavaly, jobbnál jobb külföldi és magyar játékosokkal rendelkezik. Minden tudásunk kelleni fog, hogy jó eredményt érjünk el, amire nagy szükségünk lenne, hiszen komoly, erőltetett menetbe kezdünk, gyakorlatilag december huszadikáig heti két mérkőzést játszunk, egymást követik a bajnoki és Euroliga-találkozók. A siker jó alapot adhat erre a bő egy hónapra. A válogatottól hétfőn érkeztek vissza a játékosok, kedden még pihenőt kaptak, szerdától viszont már gőzerővel készülünk a pécsi meccsre, ahova szombaton elutazunk egy edzést követően, majd ott is vár ránk egy tréning. Az első komolyabb rangadónk lesz a bajnokságban, ráadásul idegenben, kimondottan nehéz pályán. Bízunk azonban magunkban.”

 

Csapatunkból egyedül Diamond Miller hiányzik, a többiek rendelkezésre állnak.

Fotó: Jantner Zsolt