Vasárnap 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a BKG Prima Szigetszentmiklós együtteséhez látogat a női NB I 3. fordulójában.

 

A két csapat párharcának nincs nagy múltja, hiszen eddig mindösszesen négyszer találkoztunk a szigetszentmiklósiakkal, és mind a négy alkalommal győztesen jöhettünk le a pályáról. Ezek közül egyik találkozón sem kellett izgulni, hiszen 22, 26, 36 és 46 ponttal győztünk.

 

Ellenfelünk eddig két idegenbeli mérkőzést játszott, a Szekszárdot majdnem elcsípte Gedei Tibor alakulata, csak két ponttal, 79–77-re kaptak ki, míg a DVTK vendégeként már simábban maradt alul, a miskolciak nyertek 74–56-ra.

 

A keretben új játékos Koch Dóra – ő korábban játszott Győrben, klubikonunk, volt csapatkapitányunk, Laklóth Anna testvére – és a győri nevelésű, de most kölcsönben játszó Rozmán Lilla, továbbá három légiós is csatlakozott a BKG keretéhez, Megan Mullings, Chloe Marotta és Santa Baltkojiené. Maradt a tavalyi csapatból Vári Zita, Herzog Bora, Zsámár Panna, Solanch Aldazabal, Duka Lili, Takács Dorina. A csapat tagja még Gróf Júlia és Bajzát Lili.

 

Ami biztos, Vári Zita nem lép pályára a hazaiaknál, mert a csapat egyik felkészülési mérkőzésén térdsérülést szenvedett, több hónapos kihagyás vár rá. A játékost azóta már megműtötték, és elkezdte a rehabilitációt.

Csapatunk komoly menetelésben van, a két bajnoki mellett – a Vasast idegenben 88–49-re, a BEAC-ot hazai pályán 99–75-re vertük – két Euroliga-meccsen is túl van, ezeket szoros küzdelemben veszítette el, a francia Villeneuve d’Ascq otthonában hosszabbítás után 93–92-re, majd hazai környezetben a Final Fourra is esélyesnek tartott Bolognával szemben 85–74-re kaptunk ki.

 

Keretünk teljes, hiszen a múlt szerdán Diamond Miller is megérkezett Győrbe, és a BEAC, valamint a Bologna ellen is a csapat egyik erőssége volt, ugyanakkor lehet, mégis lesz hiányzónk vasárnap, hiszen Dubei Debóra szemébe a BEAC elleni bajnokin belekaptak, a válogatott játékos a hazai Euroliga-mérkőzést kénytelen is volt kihagyni.

 

Akárhogyan is, de a BKG ellen egyértelműen a győzelem a cél, mint azt Cziczás László vezetőedző már többször elmondta: a bajnoki meccseken az Euroliga-tapasztalatokat felhasználva kell pályára lépni, és olyan eredményt elérni, hogy megalapozzuk a jó pozíciónkat az alapszakaszban. Ehhez pedig nem szabad hibázni. Az is fontos minden alkalommal a szakember számára, hogy a meccseken azt az arcukat mutassák a lányok, melyet az egész szezonban látni szeretnének a győriek, azaz megalkuvást nem tűrően kell játszani.

 

Ha így lesz vasárnap is, aligha maradhat el a győzelem.

Fotó: Rébay Viktor