SERCO-UNI Győr–Botas 72–65 (15–22, 19–8, 17–19, 21–16)

Győr, női Európa-kupa-mérkőzés, F csoport, 2. forduló, 300 néző. V.: Stan (román), Gajdosz (lengyel), Jovanic (bosnyák).

SERCO UNI Győr: Ellenberg 7/3, DUBEI 18/6, Bach 2, OROSZOVÁ 6, MOMPREMIER 19. Cs.: Weninger, Williams 2, Ruff-Nagy D. 8/3, DOMBAI 10/3, Török Á., Edző: Cziczás László.

Botas: UZUN 23/9, Slocum 4/3, Gülcan 7, MACAULAY 15, SVENTORAITE 12. Cs.: Gülcelik 2, Avci 2, Cidal, Günay. Edző: Cihat Baris Akgün.

Dubei, majd Ellenberg kosaraival kezdődött a találkozó, ezt hamar kiegyenlítette a vendégcsapat. Megint mi kerültünk lépéselőnybe, de erre is volt válasz a túloldalról. Mindkét csapat agresszíven védekezett, a vendégek először az 5. percben vezettek, egy tripla után (10–11). Szerencsére nem sokáig, Ellenberg gondoskodott erről. A folytatásban a Botas lépett el öt ponttal (12–17), ami után időt kért Cziczás László. A negyed hajrájában tovább nőtt a hátrányunk, amiben szerepe volt annak, hogy mi 25, a török csapat 53 százalékkal dobott. Dombai hosszabb kosárcsendet tört meg, ráadásul a pluszdobás is jó volt (15–20). A szakaszt a törökök zárták le egy kosárral (15–22).

Mompremier szerezte az első kosarat a második tíz percben, amire jött a válasz török részről. Láthatóan a védekezés felkeményítésére hívta fel a figyelmet Cziczás László a negyed közötti szünetben, ami valamennyire össze is jött, de ez nem hozta magával a dobások pontosságát. Emiatt nem csökkent a különbség (17–26). Mompremier kosár plusz büntetőjével kezdtük meg a felzárkózást. Oroszová is lemásolhatta volna centerünket, de neki a bónuszdobás kimaradt. Így is feljöttünk egy pontra, miután Mompremier kétszer is a palánk alól betalált (27–28). Ellenberg hármasával pedig hosszú idő után ismét nálunk volt az előny (30–28). A 10–0-ás sorozatunkat időkéréssel próbálta megszakítani a vendégek edzője. A feljavult védekezés eredménye volt, hogy a negyedben mindössze nyolc pontig jutott (34–30).

A szünetben az egyetemi bajnokcsapatot köszöntötte klubunk és a Széchenyi-egyetem. Mint ismeretes, dr. Barthalos István együttese a tavalyi szezonban története során először megnyerte az egyetemi csapatok számára kiírt pontvadászatot.

A második félidőben Mompremier két perc után szerezte első kosarunkat, és sokáig őriztük is a négypontos előnyünket, de aztán 38–38-nál utolért bennünket a Botas, sőt, egy triplával a vezetést is átvette. Dubei triplával, majd két büntetővel kiegyenlített (43–43). Dubei elemében volt, újabb trojkájával újfent nálunk volt az előny (46–44). Időt is kért a török edző. A folytatásban is szoros volt az állás, de végig nálunk volt az előny, a negyed utolsó percének 51–46-tal vágtunk neki. A zárófelvonásra büntetőkkel három pontot faragtak a vendégek (51–49).

Az utolsó negyedben őriztük a vezetést, szinte minden labdáért óriási volt a harc. Ruff-Nagy kosara után még dobhatott is büntetőt, amivel 58–51 volt a javunkra. Egy 5–0-val felzárkózott a Botas, de fontos kosarat szereztünk. A törökök hármasa után egy pont volt az előnyünk (60–59). A vezetést nem engedtük át a vendégeknek, sőt, Oroszová kosarával megint távolodtunk. A török edző időkérését követően is hasonlóan alakult a folytatás, kevesebb mint négy perccel a vége előtt Dombai emelt be egy trojkát, megint lélegzetvételhez juttatva a csapatunkat (67–61). A végjátékban  is óriási volt a küzdelem, a Botas próbált feljönni, de Mompremierrel egyszerűen nem bírtak. Egy perccel a vége előtt egy tripla még reménysugarat adott a Botasnak, majd lépéshiba miatt elvették tőlünk a labdát. Újra időt kért a törökök vezetőedzője. A találkozóból 44 másodperc volt hátra, de újabb kosarat mi szereztünk: Ruff-Nagy Dóra egy triplával lezárta a mérkőzést.

Cziczás László: Az ellenfél komoly erőbedobásra késztetett bennünket. Több jó egyéni teljesítményünk volt, kiemelkedett közülük is Beatrice Mompremier, ez az ő mérkőzése volt. Az ellenfél kulcsjátékosainak kikapcsolására nagyon készültünk, sajnos Uzunt nem tudtuk semlegesíteni, de így is nyerni tudtunk, aminek nagyon örülök. Folytatni szeretnénk a nagy menetelésünket, bár fáradtak vagyunk, de bízom benne, meg tudjuk oldani a regenerációt, és a folytatásban is jönnek a győzelmek.

Beatrice Mompremier: Büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk. A jó lepattanózás a javunkra döntötte el a mérkőzést. Belülről is nagyon jó érzés volt most a pályán lenni.

Cihat Baris Akgün: Ellenfelünk jól játszott. A végén sok könnyű dobást rontottunk, és bár a távoli dobásaikat meg tudtuk akadályozni, volt egy szakasza a meccsnek, amikor ez nem jött össze. Nem kezdtük jól a kupát, de nem adjuk fel, meccsről meccsre haladunk tovább.

Destiny Slocum: Jól kezdtünk, az első félidőben jól is játszottunk, de aztán a folytatásban nem tudtuk azt a játékot játszani. Vannak hibák, melyeket ki kell javítani, elsősorban a dobószázalékon kell javítani.