A magyar női válogatott két fontos Európa-bajnoki selejtezőt játszik Izland, majd Románia ellen. Mindkét találkozó Miskolcon, a DVTK Arénában lesz. Székely Norbert szövetségi kapitány 16 játékost hívott be a magyar keretbe, ebből hármat ad csapatunk, a SERCO UNI Győr. Török Ágnes, Dubei Debóra és Dombai Réka lesznek ott Miskolcon válogatott mezben. A stábban csapatunk vezetőedzője, Cziczás László másodedzőként lesz ott, míg fizioterapeutánk, Burdi Szabolcs a lányok egészségéért lesz felelős.

Mindkét találkozó fontos lesz, hiszen Izland ellen nagy különbségű győzelemre, majd Románia legyőzésére is szükségünk lesz, hogy a legjobb csoportmásodikok közé kerüljünk, ezzel kivívjuk az EB-szereplést.

A csütörtöki meccset az M4 Sport, míg a vasárnapit az M4 Sport+ közvetíti élőben.

 

A magyar lányok meccseinek időpontja:

Február 9. csütörtök, DVTK Aréna, 17:00:

Magyarország - Izland

 

Február 12. vasárnap, DVTK Aréna, 17:45:

Magyarország – Románia

A 3x3 női válogatott Földi Attila vezetésével összetartást rendez Székesfehérváron, ahová négy játékosunk is meghívót kapott: Bach Boglárka, Weninger Virág, Rozmán Lilla és Baffy Fanni.

A lányok szombaton veszik fel a munkát, majd 7-én és 8-án minitornával zárul az edzőtábor.

Bach Boginak nem lesz ismeretlen a terep, hiszen ő már többször is szerepelt a 3x3-as válogatottban.

A szlovák női válogatott is Európa-bajnoki selejtezőket játszik, Svájc és Luxemburg ellen. A szlovákoknál ott van a keretben csapatunk játékosa, Sabina Oroszová is. Északi szomszédaink második helyen állnak csoportjukban, Olaszország mögött, azonban az összesített legjobb másodikok versenyében éppencsak lemaradók a kvalifikációról.

 

Sabina és a szlovák válogatott programja:

Február 9. csütörtök, Pöstyén, 18:00

Szlovákia – Svájc

 

Február 12. vasárnap, Pöstyén, 19:00

Szlovákia – Luxemburg

 

Minden játékosunknak sok sikert a válogatott szünetben! Sérülésmentes és eredményes szereplést kívánunk Nektek!

 

Fotó: Girgász Péter, Slovenská basketbalová asociácia Facebook