Csütörtökön este, magyar idő szerint 18:00-kor megkezdi szereplését az Euro Cup Women sorozatban csapatunk, a SERCO UNI Győr. Az európai színtéren első ellenfelünk az izraeli Maccabi Bnot Ashdod lesz, akik eddig két hazai bajnoki mérkőzésen vannak túl, így mondható, hogy lassan játékba kerülnek. A találkozó előtt vezetőedzőnk, Cziczás Lászlót mondta el véleményét, illetve Ruff-Nagy Dóra és Dubei Debóra is megosztotta velünk várakozásait.

 

Cziczás László: Nagyon erős ellenfélhez látogatunk, akik két top WNBA játékossal rendelkeznek. Egyénileg feltérképeztük őket, de sajnos, mint komplett csapat nem sikerült felvételeket szerezni róluk. Az interneten is egy mérkőzésükről három különböző eredmény van fent, így egy kicsit mondhatom azt, hogy vakon utazunk Izraelbe. Ettől függetlenül az ellenfél játékosait maximálisan feltérképeztük és nagyon várjuk már a mérkőzést. Nyilvánvalóan nem tévesztjük szem elől a fontos vasárnapi magyar bajnokinkat sem a TFSE ellen. Mindenképpen az a cél, hogy egyben menedzseljük le a két összecsapást.

Ruff-Nagy Dóra: Kemény mérkőzésre számítok, mivel nem tudunk olyan sokat az ellenfélről. Reméljük, jó meccset sikerül játszani az Ashdoddal és tudjuk folytatni a győzelmi szériánkat. Az is fontos lesz, hogy mivel az utóbbi években nem sikerült továbbjutni az Euro Cup csoportból, most ez a csapat többre is képes lehet. Szeretnénk nem csak a bajnokságban, hanem az európai kupában is győzelmeket összeszedni.

Dubei Debóra: Első Euro Cup meccsünk lesz idén, én személy szerint már nagyon várom. Sajnos nem sokat tudunk az ellenfélről, de ismerjük pár játékosukat, akikkel volt már szerencsénk találkozni; az ő teljesítményüket sikerült kielemezni. Én mindenképpen győzelmet várok, bár biztosan nehéz dolgunk lesz idegenben. Minden energiánkat mozgósítani fogjuk, és mindent megteszünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.