Kedden 19:00-kor a lengyel KGHM BC Polokowice lesz csapatunk ellenfele az Euroleague Women sorozatban. Az előző fordulóban szép játékkal sikerült nyernünk a Landes ellen, azonban a Polkowice idén már a Prága személyében egy nagy sklapot behúzott. Veszélyes ellenféllel nézünk tehát szembe kedden, a selejtezőből érkező lengyelekkel szemben mégsem mondhatjuk esélytelennek magunkat. A találkozóról Cziczás László vezetőedző, Török Ágnes csapatkapitány és Bach Boglárka nyilatkozott honlapunknak.

 

Cziczás László:A Cegléd elleni bajnokin nagyon jó hozzáállással játszottunk. Ugyanezt kell átmentenünk keddre. Sok időnk nem maradt, nagyjából egy fél nap pihenőt kaptak a lányok, de aztán vasárnap délutántól csak a Polkowicére készülünk. Szeretnénk jó eredményt elérni a válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésünkön.  

Török Ágnes:Múltkor végre megszereztük az első győzelmet az Euroligában, ez remélhetőleg lendületet ad majd nekünk. A Polkowice ellen nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen szerintem ez az utóbbi évek egyik legerősebb Polkowicéje, de természetesen az a célunk, hogy újabb két pontot szerezzünk.

Bach Boglárka:Úgy vélem, az eddigi Euroliga-meccseken voltak nagyon jó időszakaink, hol hosszabb, hol rövidebb ideig. Legutóbb szerencsére győzni is tudtunk. A legfontosabb, hogy a jó periódusokat minél tovább kitoljuk, emellett az is lényeges – főleg ebben a sorozatban –, hogy kevesebbet hibázzunk. Ha a hibáink számát le tudjuk csökkenteni, gondolok itt az eladott labdákra elsősorban, illetve a lepattanózásban is fel tudjuk venni a versenyt az ellenfelünkkel, akkor meglehet az újabb siker. Szeretnénk jól zárni a válogatott szünet előtti időszakot.

Fotó: Nagy Gábor