Szerdán 18:00-kor a Basket Landes lesz az ellenfelünk az Euroleague Women sorozatban. A franciák hozzánk hasonlóan még nem nyertek meccset ebben a szezonban a legjobbak között, miután a Prága, a Mersin és a Polkowice is megverte őket. A találkozó előtt Cziczás László vezetőedző, valamint Dombai Réka és Molnár Laura mondták el gondolataikat.

 

Cziczás László: „Továbbra is ugyanabban a faramuci helyzetben vagyunk, hogy nem tudunk teljes kerettel készülni. Mire Dubei Debi ismét tudna csatlakozni a kerethez, Bach Bogi dől ki betegség miatt, nem is tudott velünk készülni a szerdai meccsre. Jól jött a magyar bajnoki forduló nélküli hétvége, tudtunk egy kis pihenőt adni a lányoknak, így remélhetőleg még frissebbek lesznek. Ugyanúgy, ahogyan minden csapatból, most is maximálisan készülünk és bízunk abban, hogy hazai pályán egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani a sok lábon álló Landes csapata ellen.”

Dombai Réka: „Negyedik meccsünkre készülünk a Basket Landes ellen. Eddig mindig csak egy hajszállal maradtunk le a győzelemről. Remélem, hogy szerdán a szurkolókkal együtt ünnepelhetjük majd az első nyertes találkozót. Harcos és fizikális összecsapásra számítok, ahol a kulcs az agresszív védekezés lesz. Kérünk Titeket, hogy szerdán minél többen gyertek el az Egyetemi sportcsarnokba, hiszen nem is tudjátok mennyit segít a lelátóról érkező rengeteg pozitív energia.”

Molnár Laura: „Nagyon küzdelmes mérkőzésre számítok. Az előző Euroliga összecsapásokból nagyon sokat sikerült tanulni, és bízom benne, hogy mindezt a tapasztalatot át tudjuk vetíteni a szerdai meccsre, és győzelemmel tudjuk elhagyni a pályát. A kulcs a nulladiktól a negyvenedik percig tartó stabil és agresszív védekezés lesz. Támadásban türelmesen és okosan kell játszanunk. Mindenkinek 100%-ot kell nyújtani, és együtt, csapatként megszerezhetjük az első Euroliga győzelmünket!”

Fotó: fiba.basketball/Rébay Viktor