Pénteken 17 órakor feldobják a labdát a SERCO UNI Győr–DVTK-Hun-Therm bajnoki elődöntő párharcban, az egyetemi sportcsarnokban. A két együttes idén háromszor csapott össze, ebből kétszer a miskolci alakulat jött ki győztesen, azonban a mi győzelmünk hazai pályán született, így nem érezheti magát teljesen biztonságban ellenfelünk sem. A találkozó és a párharc előtt vezetőedzőnk, Cziczás László, illetve Weninger Virág és Peyton Williams mondták el várakozásaikat.

 

Cziczás László: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy bajnoki elődöntőt játszhatunk a diósgyőri csapat ellen. Büszkék vagyunk, az eddigi teljesítményünkre. Azt gondolom, hogy amit az alapszakaszban végig vittünk, azelőtt maximális kalapemelés jár. Büszkék vagyunk a lányokra. Nyomás abszolút nincs rajtunk, a három euroligás csapat mellett bekerültünk a legjobb négy csapat közé Magyarországon, ami önmagában is nagy teljesítmény. Teljes mellszélességgel állunk bele a párharcba, és reméljük, a hazai pálya előnyét élvezni tudjuk majd.

 

Weninger Virág: – A TFSE elleni utolsó negyeddöntős mérkőzésünk keményre sikeredett, de igazi csapatjátékkal sikerült kijönnünk a nehéz helyzetből. A DVTK ellen hasonló kemény meccsekre számítok. Előny számunkra, hogy hazai pályán kezdünk, hiszen a diósgyőriek saját arénájukban, saját szurkolóik előtt nagyon veszélyes ellenfél, persze biztosan most is rengetegen kisérik majd el őket Győrbe is. Kiélezett küzdelemre számítok, de bízom benne, hogy akár 2–0-ra is megnyerhetjük a párharcot. Egy csapatként harcolva nyerhetünk a DVTK ellen, illetve fontos lesz, mennyire tudunk jól védekezni és a lepattanókat koordinálni.

 

Peyton Williams: – A DVTK jó csapat, nagy támadópotenciállal rendelkezik. Kemény ellenfél mindenkinek a bajnokságban, ahogyan nekünk is. Ezzel szemben mégis azt gondolom, mélyebb a keretünk, sokan tudnak többet adni támadásban, ami komoly fegyvertény ránk nézve. Tudjuk, hogy a pénteki meccs négy negyeden keresztül kőkemény küzdelemről  szól majd, de az elvárás mindig az, hogy harcolj és nyerj. Itthon pedig különösen igaz ez, mindenki ellen esélyesek vagyunk hazai parkettán. A legutóbbi Magyar Kupa-összecsapásunk előtt a Sopronnal játszottunk és a bronzmeccs volt az első Beatrice Mompremier nélkül. Ott sem lett volna lehetetlen nyernünk, ha a negyedik negyedet nem baltázzuk el, és nem áll meg a tudásunk támadásban. Ez biztosan más mérkőzés lesz, volt időnk Beatrice hiányához alkalmazkodni, valamint a támadásunkon és a védekezésünkön is finomítottunk. Azt gondolom, jó esélyekkel megyünk bele a párharcba!