Az egymás elleni mérleg mellettünk szól, az eddig 43 mérkőzésből 35-ször mi örülhettünk a két pontnak, ellenfelünk 8-szor győzött. Ősszel hazai környezetben magabiztos, 90–55-ös sikert arattunk. Már az első negyedben nagyobb előnyt tudtunk kiépíteni (7. perc: 17–6). Lendületben maradtunk a következő szakaszban is, a nagyszünetben már 45–28 volt a javunkra. A második félidőben takaréklángon égve vezettünk húsz ponttal (25. perc: 50–30). Amint magasabb fokozatra kapcsoltunk, kinyílt az olló, egy 12–0-s sorozattal a 30 pontos különbség közelébe kerültünk, amit a zárószakasz előtt nem sokkal el is értünk. A zárószakaszban tovább tudtuk növelni a különbséget, és végül 35 ponttal nyertünk.

 

A Ceglédben három volt győri játékos szerepel: Szirony Dorina itt is nevelkedett, míg pár éve több szezont lehúzott nálunk Barnai Judit és Czank Tímea. A közelmúltban új irányító érkezett a Ceglédhez az amerikai Chrislyn Carr személyében, emellett pedig egy francia erőcsatár, Sarah Baeni Shematsi is erősíti a ceglédieket.

 

Cziczás László vezetőedző így várja a találkozót: – A kissé átalakult és megerősödött Cegléd minden bizonnyal azért küzd, hogy megszerezze első győzelmét a bajnokságban. Természetesen nekünk is a két pont begyűjtése a cél. Általában a válogatott szünetek után nehezebben lendülünk játékba, ráadásul most a válogatottjaink érthető módon nincsenek túl jó mentális állapotban, ettől függetlenül azon dolgoztunk az elmúlt napokban, hogy ebből egy kicsit kizökkenjünk, ami persze nem könnyű, idő kell ehhez, de most az előttünk álló feladatokra kell koncentrálnunk.

Fotó: Nagy Gábor