UNI Győr MÉLY-ÚT–Szekszárd 57–66 (17–20, 8–21, 18–10, 14–15)

Győr, bajnoki elődöntő, 1. mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Földházi, Tőzsér, Frányó.

UNI Győr: KIESEL 20/3, Varga Zs. 2, Dombai, Török Á., MOMPREMIER 17. Cs.: Weninger 4, Lass 3/3, Dubei 9/3, Barnai 2. Edző: Iványi Dalma.

Szekszárd: STUDER 12/6, FRISKOVEC 13/9, McCall 12, Bonner 11/3, GOREE 8. Cs.: Zele 2, Theodoreán 5/3, Krnjic 3, Bálint, Edző: Djokic Zeljko.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szekszárd javára.

Másfél perc után esett az első kosár, Goree ráadásul egy büntetőt is dobhatott. A 3. perc elején Varga Zsófia szerezte első kosarunkat (2–5). Weninger kosara után már nálunk volt az előny (8–7). Studer és Goree hármasaira alapozva visszavette a vezetést a vendéggárda (10–14). Óriási volt a küzdelem, minden egyes labdáért megharcoltak a játékosok, de ez nem meglepő egy bajnoki elődöntőn. Kiesel szép betörés után egyenlített (14–14). A félidő hajrájában Bonner megszerezte első kosarát, majd büntetőből eggyel még megtoldotta az előnyt. Kiesel középtávolija jó volt, a negyedet Theodoreán kosara zárta le, így tíz perc játék után 17–20 állt az eredményjelzőn.

Mompremier két kosarával kezdődött a második szakasz, ezek voltak centerünk első találatai, majd Theodoreán triplából volt eredményes. Ismét Mompremier dobott pontosan (23–23). A negyed közepén több dobás is kimaradt, a vendégek viszont egy jó sorozattal hét ponttal elléptek (25–32). Indokolt volt Iványi Dalma időkérése. Nem tudtunk megnyugodni, több percet kellett várni az újabb kosárra. Szerencsére a szekszárdiaknál is megállt a tudomány, de így is tíz pont fölé kúszott a különbség (19. perc: 25–36). Ráadásként Studer beemelt egy újabb triplát. A nagyszünetben komoly hátrányban voltunk, köszönhetően a több mint hatperces kosárcsendnek (25–41).

A második félidőben másfél perc után esett az első kosár, azt végre mi dobtuk Mompremier révén. Faragtunk a hátrányunkból az amerikai centerünk vezérletével, a 25. percben tíz ponton belülre kerültünk (34–43). Ezt Djokic Zeljko nem hagyta szó nélkül, időt is kért. Friskovec egy triplával jelentkezett a folytatásban, Kiesel duplával válaszolt. Bonner is a félkörön kívülről talált be, ahogyan Lass is. A tízpontos lélektani határról azonban nem tudtunk elmozdulni, egészen Kiesel kosaráig (41–49). A harmadik szakasz utolsó percében Kiesel két büntetőjével 51–43-ra feljöttünk.

A zárófelvonásban Friskovec ismét hárompontost dobott, nálunk Dubei kezdte triplával a pontgyártást a negyedben, majd Kiesel folytatta (49–54). Időt kért Djokic Zeljko. A nagy tét azért látszott a játékosokon, sokszor remegtek meg a kezek. Dubeié nem, így négy pontra feljöttünk (51–55). Egy 6–0-ás szekszárdi sorozattal ismét tíz pont lett a különbség (51–61). Nagy hajrá kellett volna a fordításhoz, ez azonban elmaradt, a csapat nagyot küzdött, de nem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést. Folytatás pénteken 17 órakor Szekszárdon, ahol csak győzelemmel maradhatunk versenyben a döntőért.

Iványi Dalma: – Vegyes érzéseim vannak, inkább bosszankodom, mert azt gondolom, önmagához képest nem játszott annyira jól a Szekszárd, így talán ha szerencsésebbek vagyunk, más lehetett volna a vége. Ami miatt azért nem lehetek teljesen szomorú, hogy a csapat nagyot harcolt, küzdött. Így kell továbbmennünk, sok idő nincs a kesergésre, hiszen pénteken az életben maradásunkért lépünk pályára.

Djokic Zeljko: – Az első félidőben sikerült nagyobb előnyt kiharcolnunk, a másodikban szinte végig zónázott a győri csapat, és az ellen nem egészen játszottuk azt, amit kell. A lényeg, hogy megvan a győzelem, de még nincs vége a párharcnak.

Brianna Kiesel: – Nem lehetek elégedett, mert kikaptunk, ugyanakkor nagyot küzdöttünk, emiatt büszke vagyok a csapatra. A két félidő között a védekezés volt a különbség, de a második félidei teljesítményünk is kevés volt a fordításhoz.

Zala Friskovec: – Azt gondolom, megérdemelten nyertünk, de még nem lefutott ez az elődöntő. A mostani találkozó olyan volt, mint vártuk, keményen kellett védekezni, negyven percig koncentrálni, mert a győri jó csapat, nem lehet ellenük rövid időre sem kiengedni.