Beatrice Mompremier Miaimiban tölti a karácsonyt, hogy aztán újult erővel folytassa a munkát a januári folytatásra. A csapat kedden edzett utoljára, majd december 27-én jön össze újra, hiszen már az újév második napján bajnoki vár ránk. Szigetszentmiklóson az újonc BKG Prima ellen lépünk pályára.

Még a hazautazása előtt beszélgettünk centerünkkel, aki remek formába került az elmúlt hetekben, az Európa-kupában például egyedülálló rekordot állított fel a hazai, Sepsi elleni találkozón.

– Hogyan értékeled az eddig eltelt szezont?

– Nehezen indult, több vereséget is elszenvedtük a bajnokságban és az Európa-kupában, de aztán közösen kimásztunk a gödörből. Sokkal koncentráltabbak voltunk, mindenki arra fókuszált, ami a dolga, ennek köszönhetően egyre jobbak lettünk, elkezdtünk nyerni. Az elmúlt hetek teljesítményével már maximálisan elégedett vagyok.

– Nagy meccsed volt itthon a Sepsi ellen, ahol egymagad több lepattanót szedtél össze, mint a teljes vendéggárda. Huszonhét a huszonöttel szemben. Ez volt eddigi legjobb teljesítményed?

– Jó teljesítmény volt, de azt gondolom, nem ez volt az eddigi legjobbam. Persze örülök, hogy ilyen jól ment azon a meccsen, és arra törekszem, hogy ezt a későbbiekben is minél többször meg tudjam majd ismételni.

– Hogyan telnek az ünnepek?

– Miamiban ünneplem a karácsonyt. Végre a családdal lehetek egy kicsit, amit nagyon várok, hiszen hosszú ideig vagyok távol az otthonomtól. A család már elfogadta, hogy ez így van, tiszteletben tartják a döntésemet, hogy átjöttem Európába kosarazni, és maximálisan támogatják is, hiszen mindannyian tudják, hogy azt csinálom, amit szeretek. Sok időnk nem lesz közösen, mert aztán folytatódik a bajnokság.

– Most a hidegből mész vissza a melegbe, melyik időjárást szereted jobban?

– Azért a floridai levegőt jobban megszoktam már – mondta nevetve –, de azért már itt is jól elvagyok. Érdekesség, hogy mikor tavaly megérkeztem, nem voltak téli ruháim, de idén már rutinosabb voltam, már felkészültem mindenre.

– Mit vársz a következő évtől egyénileg és csapatszinten?

– Szeretném, ha még jobban szerepelnénk, ebben pedig én is segíteni szeretném a csapatot. Az Európa-kupából kiestünk, de itt van még a bajnokság és a Magyar Kupa, jó lenne mindegyikben érmet szerezni. Addig is azonban mindenkinek szeretnék boldog karácsonyt és új évet kívánni!