Iványi Dalma, az UNI Győr csapatának vezetőedzője abban bízik, hogy csapatának nem lesz szüksége külön motivációra a címvédő ellen.

„Nagyon jó dolog, hogy a magyar bajnokságban van egy ilyen csapat, mint a Sopron, amely szerintem Európa egyik legjobb együttese. Hatalmas élmény és kihívás ellenük edzőként és játékosként is játszani. Most az lesz a fontos, hogy mindent beleadjunk a mérkőzésbe és leteszteljük magunkat, hol is tartunk. Bátran és magabiztosan kell játsszunk negyven percen keresztül. Egységes csapat a Sopron, amely évek alatt felépített, jó rendszerben játszik és egyénileg is nagyon jó játékosokkal rendelkezik. Ezért olyan nehéz ellenük játszani és támadásban megállítani őket. Nem elég, ha kielemezzük, milyen figurákat játszanak, mert ezen bármikor képesek egyénileg változtatni. Védekezésben is agresszívak és gyorsabban játszanak. Akkor tudunk szoros mérkőzést játszani ellenük, ha az elsőtől az utolsó pillanatig maximálisan koncentrálunk” – mondta a Rába-partiak trénere.

Hibátlannak maradni

A Sopron Basket számára az újabb diadal egyben az alapszakasz megnyerését is jelentené.

Gáspár Dávid, a zöld-sárgák edzője kiemelte: a bajnoki csúcsrangadóvá előlépő győri összecsapáson is a Szekszárdon látott mentalitást, koncentrált játékot várja el tanítványaitól, akkor nem maradhat el az újabb győzelem.

A soproni szakvezetőt nem lepte meg a győri csapat eddigi jó szereplése. Mint mondta, nagyon jó összerakott, elszánt, motivált játékosok alkotta csapat vár tanítványaira, amely Iványi Dalma játékosként szerzett tapasztalata, valamint szakmai felkészültsége révén stílusos, jó kosárlabdát játszó egységgé formálódott. Éppen ezért lesz szükség az ugyanolyan kemény, szervezett védekezésre, mint amilyet az előző két bajnokiján, a Csata ellen, valamint Szekszárdon mutatott együttese. Emellett Gáspár bízik benne, hogy támadásban is lesznek olyan egyéni extrák, mint a hétközi tolnai rangadón az öt triplát beemelő Walker teljesítménye.