UNI Győr MÉLY-ÚT–Szekszárd 75–64 (23–9, 15–22, 17–15, 20–18)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Győrffy, Tóth C., Minár.

UNI Győr: KIESEL 19, DOMBAI 18, DUBEI 10/3, Török Á. 4, MOMPREMIER 10. Cs.: Kéita, WENINGER 12/6, Barnai, Varga Zs. 2. Edző: Iványi Dalma.

Szekszárd: Theodoreán 2, Friskovec 6, Miklós, SKORIC 17/9, GOREE 10. Cs.: STUDER Á. 6, Gereben 2, Zele 7/3, KRNJIC 10, Bálint R. 4, Renczes, Szabó F. Edző: Djokic Zeljko.

Remekül kezdtük a mérkőzést, 6–0-nál már másfél perc után időt kért a Szekszárd. Folytatódott a pontgyártásunk, 11–0-nál Skoric a 4. perc közepén triplából szerezte a vendégek első kosarát. Zeljko Djokicot ez sem nyugtatta meg, négy és fél perc után megint időt kért (14–3). Egy 6–0-val közelebb jött a Szekszárd, de a negyed hajrájának tízpontos előnnyel vághattunk neki (19–9). Az utolsó percben Varga és Kiesel volt még eredményes, így tíz perc után biztosan vezettünk (23–9).

A második szakaszban a szekszárdiaké volt az első kosár, mi egy 6–0-ás rohanásaal válaszoltunk (29–11). Megint megakadt egy kicsit a gépezet, a 14. percben 29–15-nél Iványi Dalma kért időt. Állandósult a különbség (17. perc: 36–21). A félidő hajrájában a vendégek 38–29-re feljöttek. Időt kért Iványi Dalma. Tovább faragott a hátrányán a tolnai alakulat, jól jött a nagyszünet (38–31).

Kiesel büntetőkből szerezte a félidő első pontjait, Goree felelt erre egy duplával. Mindkét csapat keményen, határottan játszott, nem nagyon találtak fogást egymáson a csapatok. Dubei fontos hármast dobott, amire Skoric felelt hasonló értékű kosárral (43–33). A 27. percben öt ponttal vezettünk, mikor Weninger dobott hármast, Dubei pedig duplát (50–40). Időt kért a vendégek edzője. Inkább a küzdelem dominált a pályán, de őriztük az előnyt (53–44). A zárófelvonásnak kilencpontos előnnyel vághattunk neki (55–46).

Ebben Kiesel kezdte a pontgyártást, Weninger triplával folytatta (60–46). Időt kért Djokic Zeljko. Weninger két büntetőt tett hozzá az előnyhöz. Goree három és fél perc után talált be (62–48). Skorics találata után Iványi Dalma is időt kért. Egy tripla után tíz ponton belülre kerültek a vendégek (62–53). Kiesel kosár plusz büntetője nagyon kellett. Dombai kosara után Djokic Zeljko kért időt (67–53). Mindent megpróbált a Szekszárd, de szerencsére mindenre volt válaszunk. Csapatunk hatalmasat küzdve idén másodszor is legyőzte a Szekszárdot.

Iványi Dalma: – Fontos volt a jó kezdés, mert magabiztosságot adott nekünk, a Szekszárdot pedig elbizonytalanította. A kulcsmomentumokban látszott is, hogy a nehézségeken nem tudtak átlépni. Mi koncentrációban és fizikálisan is sokat tettünk a sikerért. Döntő volt, hogy megint négy-öt játékos nyújtott extrát, valamint az is, hogy felszabadultan, veszítenivaló nélkül játszottunk.

Djokic Zeljko: – Nem nyitottunk jól, rosszul faultoltunk az elején. Mikor visszjöttünk a meccsbe, nem tudtuk bedobni semmit, nem volt vezér a csapatban, miközben a győrieknél megvoltak azok az emberek, akik pontosan voltak. Gratulálok a győrieknek, náluk volt extra teljesítmény, mint például Dombai Réka, akinek a mostani játéka olyan volt, mint Jordan fénykorában.

Dombai Réka: – Nagyot küzdöttünk, amit megbeszéltünk, ahhoz tartottuk magunkat. A harmadik negyedben volt egy kis megingásunk, de sikerült rendezni a sorokat. Jó mérkőzést játszottunk.

Studer Ágnes: – Az első negyedet nem kezdtük jól, sok pontot kaptunk a festékből, pedig megbeszéltük, hogy erre figyeljünk. Így nem lehet egy ilyen győri csapat ellen kezdeni. Utána nagyjából egál meccs volt, de nem sikerült fordítanunk. A hazaiak ráadásul bedobták a ziccereiket.