A soproniakkal, a felkészülés során már találkoztunk, a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésen 70–63-ra győztünk. Két ellentétes félidőt hozott a szeptember 13-i összecsapásunk. Két negyed után tíz ponttal, 44–34-re a zöld-sárgák vezettek, a másik két játékrészt ugyanakkor mi nyertük 36–19-re, így alakult ki a végére a hétpontos különbség. Másfél hete nálunk készülő Kristine Anigwe 17, Dombai Réka 12, Cyesha Goree 11 pontig jutott, míg az ellenfélnél Varga Alíz volt a legeredményesebb 19 ponttal.

 

A Sopron Basketben azon a mérkőzésen már pályára lépett Jovana Jevtovic, akit a szerb kosárlabdázás egyik legnagyobb ígéretének tartanak, a 18 éves kosarassal hároméves szerződést kötöttek a zöld-sárgák, akik több edzőmérkőzést is játszottak már eddig: a Krasznai-emlékmeccsen túl a cseh BK Zabiny Brnót 69–68-ra verték, a lengyel BC Polkowicétől kikaptak 66–54-re, míg a szlovák Piestanske Cajkyval szemben 66–62-re maradtak alul.

Ami bennünket illet, eddig elég hullámzó teljesítményt nyújtottunk, az első edzőmeccsen a Vasas Akadémiát 66–54-re vertük, a London Lionstól a Fűzy Ákos-Tapodi Péter-emlékmérkőzésen 82–76-ra kikaptunk. Következett a Sopron elleni találkozó, majd a Sió-kupa, ahol előbb az NKA Universitas Pécstől egy utolsó pillanatban esett triplával veszítettünk (75–76), majd a helyosztón a Vasast 90–82-re győztük le.

 

Csapatunkból jelenleg már csak Diamond Miller hiányzik, ő mostanáig a WNBA-ben szerepelt a Minnesota színeiben. A Lynx ugyanakkor elveszítette a negyeddöntőt, így amerikai játékosunk számára véget ért az amerikai szezon, reméljük hamarosan várható Győrbe érkezése.

 

Cziczás László vezetőedző többször is elmondta: az edzőmeccseken nem az eredmény a fontos, sokkal inkább a játék képe.

 

Láthatóan ebben van még hova fejlődni, és remélhetőleg szombaton sikerül újabb lépéseket tenni előre, és a csapat közelít ahhoz az állapothoz, amit a szakvezetés majd a tétmeccseken is látni, tapasztalni szeretne.

Fotó: Nagy Gábor