UNI Győr MÉLY-ÚT–Csata 92–75 (21–22, 20–24, 29–15, 22–14)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Győrffy, Csabai-Kaskötő, Nyilas.

UNI Győr: Kiesel 4, DUBEI 8/6, Dombai 10/6, TÖRÖK Á. 13/3, MOMPREMIER 22. Cs.: Kéita 2, WENINGER 12/3, BARNAI 12, LASS 9/3, Rozmán. Edző: Iványi Dalma.

Csata: HORVÁTH B. 9/6, Lelik 7/3, Böröndy 6, MÁNYOKY 15/9, HEGEDŰS 17/3. Cs.: Angyal B. 9/6, Angyal N. 8, Toman 2, Gyöngyösi, Rakita 2. Edző: Tursics Krisztián.

A vendégcsapat légiósai nélkül lépett pályára. Mompremier kezdte a pontgyártást, majd pontra pont volt a válasz, a vendégek egy triplával előnyt szereztek (6–7). A folytatásban Horváth B. hármasára Dubei is trojkával felelt (11–10). Ezután is felváltva estek a kosarak, így váltott vezetés mellett haladtak a csapatok. Kéita első dobása rögtön kosár lett, megint mi vezettünk (15–14). Hullámzó volt a játék, a szakasz hajrája a vendégek jöttek ki jobban, így egy negyed után náluk volt a minimális előny (21–22).

A második szakasz Horváth B. triplájával kezdődött. Weninger kosár plusz büntetővel válaszolt, majd az ő duplájával ismét előnybe kerültünk, amit Barnai növelt (28–25). Lendületben maradtunk, Lass hármasával már hét ponttal vezettünk, de Leliktől is jött egy tripla (34–30). Megint a vendégek pillanatai következtek, el is fogyott az előnyünk, sőt, megint üldözöttből üldözők lettünk (38–39). Időt is kért Iványi Dalma. Nem sokat változott a helyzet, a különbség még nőtt is a félidő végére (41–46).

Dombai hármasa nyitotta a második félidőt, de nem jött a remélt fordulat, a 23. percben 51–46 volt a vendégek javára. de aztán egy 5–0-ás rohammal a szakasz közepén egyenlítettünk (53–53). Újabb Csata-tripla után az előny maradt a látogatóknál. Török Ági hármasa után hosszú idő után vezettünk megint (58–56), de nem sokáig, mert Angyal Barbara is a félkörön kívülről talált be. Tursics Krisztián időkérése után sikerült ellépnünk, a zárófelvonás előtt 70–61-re vezettünk.

A negyedik negyedben egy 7–2-es első három perccel nyitottuk, jött is az időkérés a vendégek edzőjétől. Sokat nem változott a játék, a fáradó Csata ellen már könnyen megtaláltuk az üres helyeket, így nőtt a különbség (81–65). Az utolsó percekben már csak az maradt a kérdés, mekkora lesz a különbség a végén. A vendégek azért kapaszkodtak egy-egy triplával, de a biztos győzelmünk már nem forgott veszélyben. Biztos másodikként a rájátszásban pályaelőnyről folytathatjuk majd, az ellenfél kiléte egyelőre még nem ismert.

Iványi Dalma: – Az első félidőben a védekezéssel voltak gondjaink, támadásban is ritmustalanok voltunk. Szünet után viszont sikerültek a váltásaink, akkor már úgy játszottunk, ahogyan terveztük. Örülök, hogy győzelemmel zártuk az alapszakaszt.

Tursics Krisztián: – Tartalékos csapatunk ameddig erővel bírta, jól tartotta magát. Mikor megmaradr centerünk is kipontozódott, már nem tudtuk megfékezni a győrieket, akiknek gratulálok a győzelemhez.

Weninger Virág: – Az első félidőben szinte semmit nem úgy valósítottunk meg, ahogyan azt előzetesen megbeszéltük. Szerencsére sikerült a sorokat rendezni, és a harmadik negyedtől már jobban játszottunk, és biztosan nyertünk.

Hegedűs Janka: – Két és fél negyeden át bírtuk a tempót a hazaiakkal, utána viszont fokozatosan fáradtunk, amit az ellenfél ki is használt. Csütörtökön még vár ránk egy nagyon fontos meccs odahaz, azt szeretnénk megnyerni. Nem lesz könnyű, mert kevesen vagyunk, végesek az erőtartalékaink, de a szívünkkel megpróbáljuk ezt kompenzálni.