PINKK–UNI Győr MÉLY-ÚT 66–92 (14–22, 24–31, 13–22, 15–17)

Kozármisleny, NB I-es női mérkőzés, 100 néző. V.: Söjtöry, Jakab, Horváth Cs.

PINKK: Tenyér 3, MUJOVIC 14, Révész L. 2, Jáhni 9/3, Davis Stewart 9. Cs.: ENGELMAN 12/9, Szűcs L. 3/3, Kovács K., Zsilinszky 9, Vincze 3/3, Horváth Zs., Borbás 2. Edző: Vanja Milkovic.

UNI Győr: DOMBAI 19/3, DUBEI 8/3, WENINGER 8/3, Török Á. 6/6, MARKOVIC 7. Cs.: OROSZOVÁ 17, Ruff-Nagy 4, Varga Zs. 6, Rozmán 4, Baffy 8/6, Révész B. 5/3. Edző: Iványi Dalma.

Az elmúlt időszakban betegségek és sérülések nehezítették a felkészülésünket, de a bajnoki rajtra sikerült mindenkit hadra fogható állapotba hozni, így többek között Török Ágnes is ott volt a keretben, sőt, a kezdőcsapatba is bekerült.

A meccs első kosarát a hazaiak szerezték, de aztán éppen Török triplája után vezettünk először három ponttal (4–7). Az első tíz perc kiegyenlítettebb játékot hozott, a PINKK visszavette a vezetést, de 8–7-es vezetésüknél egy 11–2-es rohanással elléptünk (10–18). Ez a különbség a negyed végére meg is maradt. A második tíz perc nem a védekezésről szólt egyik oldalon sem. Sűrűn potyogtak a kosarak, szerencsére mi voltunk pontosabbak, így a különbség folyamatosan nőtt, a nagyszünetre tizenöt pont volt a differencia. Több mint ötven pontig jutottunk, de majdnem negyvenet kaptunk (38–53).

A fordulást követően is domináltunk, a harmadik játékrészre a saját palánkunknál felkeményedtünk, sokkal nehezebben talált gyűrűt a PINKK, míg mi azért megint többször is át tudtuk játszani a hazai védelmet. A zárófelvonásnak több mint húszpontos vezetéssel vághattunk neki (51–75). Ebben már harminc pont is volt a különbség (53–83), és a végére csak annyi kérdés maradt, mennyivel nyerünk. A sok nehézség után összességében a bajnoki rajt nem sikerült rosszul, de várhatóan jövő héten a DVTK elleni hazai premieren jóval nehezebb feladatunk lesz.

Iványi Dalma: – Elégedett vagyok a győzelemmel, nagyon fontos volt ez, mert nem mindegy, hogyan kezdjük a szezont. Azért is kellett ez a siker, mert a felkészülési meccseken nem tudtunk nyerni. Bár voltak hibáink most is, szépen dolgoztunk. A lányok megcsinálták, amit kértünk tőlük, hogy fizikálisan őröljük fel az ellenfelünket.

Dombai Réka: – Nehezen kezdtük a mérkőzést, ami kicsit érthető, mert most jöttek csak vissza a sérültek, betegek, ez volt nekik az elmúlt időszakban az első meccs. A második félidőre már tudtuk azt a formát hozni, amit szerettünk volna. Azt gondolom, jó meccset játszottunk, ez a győzelem önbizalmat ad nekem és a csapatnak is. A DVTK ellen is ilyen szívvel és akarattal kell pályára lépnünk a jövő héten.