Hagyomány Győrben, hogy a város vezetése a sikereket elért sportolókat köszönti. A közelmúltban az UNI Győr-SZESE női egyetemi kosárlabdacsapat megnyerte az egyetemi bajnokságot, ami sporttörténelmi diadal volt, hiszen ez korábban nem sikerült a győri csapatnak. Mint arról korábban beszámoltunk, dr. Barthalos István tanítványai magabiztosan jutottak el a négyes döntőig, melynek Miskolc adott otthont. Ott előbb a debreceni egyetem csapatát múlták felül a győriek, majd a fináléban az ELTE legyőzésével értek fel a csúcsra. 

A bajnokcsapatot Radnóti Ákos győri alpolgármester fogadta a Városházán, és elismeréseket adott át az együttes játékosainak és sportvezetőinek.

„Gratulálok a csapatnak, amely a tavalyi bronz után most megszerezte az aranyérmet. Örülök, hogy Győrben több olyan beruházás is történt, amely hozzájárul a kosárlabda népszerűsítéséhez. A városban több helyen épültek kosárlabdapályák, elég csak a Grabo-sátor fejlesztésére gondolni. A megújult létesítmény elsődlegesen a kosárlabdautánpótlást szolgálja majd” – emelte ki köszöntőjében Radnóti Ákos, sportért felelős alpolgármester.

„Az tudni kell, hogy idén két bajnokságban indultunk: az NB I/B Piros csoportjában, illetve az egyetemi bajnokságban. A vezetéssel megbeszéltük, mi a prioritás. A kérés az volt, hogy az egyetemi döntőbe jussunk be, a többi mind ajándék. Abban biztos vagyok, nagyon jót tett a csapatnak, hogy ennyi meccset játszottunk” – nyilatkozta dr. Barthalos István, az együttes vezetőedzője.

A döntőben az UNI Győr-SZESE bravúros játékkal, 20 pontos hátrányt ledolgozva szerezte meg a bajnoki címet.

„Nagyon összetartóak vagyunk, szerintem a siker elsősorban ennek köszönhető. Mindenben segítjük egymást, megvan az összhang még a pályán kívül is” – mondta Bánszegi Borbála, az UNI Győr-SZESE játékosa.

A bajnokság megnyerése azt is jelenti, hogy a győri csapat képviselheti Magyarországot július közepén, Lengyelországban az Európai Egyetemi Játékokon.