Máris megtaláltuk a szombaton váratlanul távozott Aari McDonald utódját. Klubunk szerződtette a kanadai válogatott irányítóját, Shay Colleyt. A 25 éves játékos 175 cm magas és 74 kg.  Colley az Ontario tartományban található Brampton városának St. Edmund Campion nevű középiskolájában végzett, majd Michigan State Universityn szerzett diplomát, egy évet a dél-karolinai egyetemre járt, onnan került Michiganbe.

A kosaras az egyetemi csapat mellett hazája válogatottjában is játszott, eddig 32 alkalommal lépett pályára. Részt vett a 2015-ös Pánamerikai Játékokon Torontóban, valamint a nyáron játszott a tokiói olimpián is. Utóbbi tornán a kanadaiak a 9. helyen végeztek, miután a későbbi elődöntős Szerbiától 72–68-ra, a hatodik helyen végzett spanyoloktól 76–66-ra kikaptak, Dél-Koreát ugyanakkor 74–53-ra legyőzték. Ezzel csoportjukban a harmadik helyen zártak, és nem jutottak a legjobb nyolc közé.

Shay Colley a három meccsen összesen 43 percet játszott, ez alatt 21 pontot, 8 lepattanó és 2 assziszt volt a mérlege.

„Miután kiderült, hogy McDonald elhagyja a klubunkat, gyorsan szerettünk volna reagálni. Azt valljuk, hogy ilyen helyzetben nem hátrafelé kell nézni, sokkal inkább előre, a megoldáson kell gondolkodni. Nem ideális a helyzet, kevés mozdítható játékos van a piacon, különösen az irányítók között, de mivel ez a poszt az, ami azért nagyban meghatározza az évet, mindenképpen kellett valaki. Emellett az is fontos, hogy az előttünk álló sűrű program miatt megfelelő rotáció álljon a szakvezetés rendelkezésére, mert könnyen olyan spirálba kerülhetünk, hogy egyes játékosokat túl kell terhelni, és egy sérülés egyáltalán nem jönne jól. Hogy ezt elkerüljük, azért is volt szükség mielőbb egy játékosra. Colley szerdán még nem játszhat az ukrán Prometey elleni Európa-kupa-mérkőzésen, vasárnap viszont már ott lehet a Szekszárd elleni rangadón, és jövő héttől a nemzetközi porondon is segítheti csapatunkat” – nyilatkozta Fűzy András, klubunk elnöke.