Ma 18 órakor az UNI Győr MÉLY-ÚT a Sopron Basket csapatát fogadja az egyetemi csarnokban. A találkozó lesz az idei Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés. Mint ismeretes, a baleset nyolc éve történt már, a Vitnyéd határában történt tragédiában Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen, Fűzy Ákos vezetőedző a kórházba szállítás után halt meg.

A találkozót védettségi kártyával lehet megtekinteni, belépő viszont nincs. Hagyomány, hogy a klub arra kéri a kilátogatókat, hogy bármilyen labdát hozzanak magukkal, gyakorlatilag ez lesz a belépő. A meccs előtt a bejáratnál leadott labdákat egy győri óvodának juttatja majd el az egyesület.

A mérkőzés előtt adják át a Fűzy Ákos- és Tapodi Péter-vándordíjakat, a tavaly alapított „Győri női kosárlabdáért” emlékérmeket, valamint köszöntik az U19-es világbajnokságon bronzérmet nyert, ezzel a klubnak dicsőséget hozó játékosokat is. A szünetben a tavalyi felnőttbajnokság bronzérmeit adják át a stáb azon tagjainak, akik a mindent eldöntő miskolci bronzcsatán nem lehettek jelen, illetve a B33-as ágazat és az utánpótlás-korosztályok legjobb játékosait is díjazzák.