UNI Győr MÉLY-ÚT–Szekszárd 59–80 (17–25, 9–18, 14–18, 19–19)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V.: Papp, Csabai-Kaskötő, dr. Mészáros.

UNI Győr: Ruff-Nagy D. 3/3, Dombai 4, Weninger 4, Török Á. 7/3, MOMPREMIER 28. Cs.: Oroszová 11/9, Colley, Markovic, Milkovics, Varga Zs. 2, Révész, Rozmán. Edző: Iványi Dalma.

Szekszárd: Studer Á.7/3, Friskovec 5/3, Miklós 5/3, GOREE 18, MILIC 16/3. Cs.: GEREBEN 12, Mányoky 2, Krnjic 4, Bálint 8/6, Vorpahl 3/3. Edző: Djokic Zeljko.

Villámrajtot vett a csapatunk, 6–1-re ellépett, de egy 7–0-val fordítottak a vendégek. Mindkét csapat keményen, agresszíven védekezett, és a játékvezetők hagyták is a küzdést, elég magasan húzták meg a faulthatárokat. A negyed közepén először vezetett négy ponttal a Szekszárd (8–12). Török Ági dobott fontos triplát, sajnos Miklós is hármast dobott. Iványi Dalma 13–17-nél időt kért. A negyed hajrája kicsit jobban sikerült a vendégeknek, így nyolc ponttal vezettek tíz perc játék után (17–25).

Szekszárdi kosárral kezdődött a negyed, ezzel tíz pontra nőtt a különbség, amit Milic egy triplával meg is toldott (17–30). Weninger három és fél perc után szerezte meg első kosarunkat a negyedben. A 15. percben ismét időt kellett kérnie Iványi Dalmának, mert tovább nőtt a különbség (19–34). Nem nagyon sikerült rendezni a sorokat, a vendégek biztos távolságban tudták tartani csapatunkat, mely küzdött, harcolt, és egy kicsit közelebb zárkózott az ellenfélhez. Jött is egyből Djokic Zeljko időkérése (17. perc: 23–37), ami után Ruff-Nagy dobott egy triplát. A 7–0-ás jó sorozatunkra a vendégek válaszoltak egy 6–0-val, így a nagyszünetben ugyanott tartottunk, mint pár perccel korábban (26–43).

Oroszová triplájával kezdődött a második félidő, amire duplával válaszoltak a tolnaiak. Oroszová másodszor is a hárompontos vonalon kívülről volt eredményes. Állandósult a 14–15 pont körüli szekszárdi vezetés. Oroszová újabb triplájával próbáltunk tapadni a vendégekre (40–52), de fontos pillanatokban a szekszárdiak mindig betaláltak. Megakadtunk támadásban, a Szekszárd pedig a zárónegyed előtt húsz pont fölé növelte előnyét (40–61).

Az utolsó szakaszban sem változott érdemben a játék képe. Mindkét csapatnál elég sok hiba volt, sajnos mi hibáztunk többet. A végén igazából az volt a kérdés, sikerül-e közelebb zárkózni az ellenfélhez. Az utolsó öt percnek 46–65-ről vághattunk neki, a hátralévő időben húsz pont körüli hátrányban voltunk, ebből nem is tudtunk faragni, a vége így is sima Szekszárd-győzelem lett.

Iványi Dalma: – Jól kezdtük a meccset, de mintha megnyugodtunk volna, utána megint nem úgy játszottunk, ahogyan reméltük. Ez nem először fordul elő velünk. Emiatt vagyok kicsit mérges, illetve azért, mert a védekezésünk megint nem volt olyan feszes, mint kellett volna. A végén, mikor minden mindegy volt, akkor már megint jobban pörögtünk, de ezt az egész meccsen így kellene csinálni.

Djokic Zeljko: – Igazi csapatmunka volt. Az első félidő kiválóan sikerült taktikailag is, sikerült kellő előnyt kiépíteni. A második félidőben már volt, hogy akadozott a játékunk, de igazán akkor sem forgott veszélyben a győzelmünk.

Beatrice Mompremier: – Tudtuk, hogy a Szekszárd nagyon erős csapat, ezt igazolta is. A kezdés jól sikerült, de aztán nem voltunk olyan agresszívek, amilyennek lenni kellett volna. A lepattanózásban is jobb volt az ellenfél, így pedig nehéz jó eredményt elérni.

Gereben Lívia: – Nagyon örülünk a győzelemnek, azt gondolom, amit edzőnk kért, azt nagyrészt meg tudtuk valósítani a pályán. Azzal a szándékkal jöttünk ide, hogy ne csak megnyerjük a rangadót, hanem jól is játsszunk. Ez sikerült is.