Szombaton 17 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a BKG Prima Szigetszentmiklós együttesét fogadja az egyetemi csarnokban.

 

A két csapat eddig mindösszesen négyszer találkozott egymással, valamennyi négy alkalommal mi jöhettünk le győztesen a pályáról. Az ősszel idegenben 88–66-ra nyertünk. Azon a találkozón Cyesha Goree és Dubei Debóra is hiányzott együttesünkből.

 

Az első negyed után ugyan még ellenfelünk vezetett (20–19), és a szünetben is mindössze három pont volt az előnyünk, a második félidőben fokozatosan növelve a különbséget, magabiztosan hoztuk a kötelezőt.

 

A szigetszentmiklósiaknál több ismerős is szerepel, többek között Koch Dóra, aki korábban játszott Győrben, egyben klubikonunk, volt csapatkapitányunk, Laklóth Anna testvére, míg a győri nevelésű, de most kölcsönben ott játszó Rozmán Lilla is pályán lehet volt csapattársai ellen.

 

A héten az utolsó hazai Euroliga-meccsünket nagy csatában elveszítettük a csoport egyik favoritja, a török Mersin ellen, de összességében jó teljesítményt nyújtottunk a kisebb sérüléssel bajlódó Destiny Slocum nélkül is.

 

Arra a teljesítményre, illetve arra a folyamatos fejlődésre, melyet az elmúlt hetekben mutattunk – beleértve még a tavaly év végi, ünnepek előtti időszakot is – mindenképpen lehet építeni, és hazai pályán lendületből hozni kell ezt a találkozót is.

 

Így gondolja vezetőedzőnk, Cziczás László is: – Kötelező a győzelem számunkra a céljainkhoz, illetve hogy tartsuk a helyünket a tabellán. Sok időnk nem volt felkészülni, kicsit magunkkal foglalkoztunk, valamint a regenerációra helyeztük a hangsúlyt, mert rendkívül sűrű a menetrend. Meg kell találni a harmóniát a felkészülés és a pihenés között. Ezt ötvöztük most az elmúlt egy-két napban, várjuk a mérkőzést, és szeretnénk azon az úton folytatni, amelyen az előző időszakban elindultunk.

Fotó: Rébay Viktor