UNI Győr MÉLY-ÚT–DVTK 73–77 (20–23, 14–17, 20–14, 19–23)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Tóth C., Tőzsér, Frányó.

UNI Győr: CANADA 16, Dombai 9/3, Dubei 9/3, OROSZOVÁ 8/3, MOMPREMIER 11. Cs.: Török Á. 4, Weninger 13/6, Ruff-Nagy D. 3/3. Edző: Iványi Dalma.

DVTK: Vorpahl 9/6, Aho, Bernáth 14/3, Green 2, JOVANOVIC 19/6. Cs.: KISS A. 16, KÁNYÁSI 9/3, KUSTER 8. Edző: Völgyi Péter.

Jól kezdtük a mérkőzést, 6–1-re elléptünk, ám ezután több dobás is kimaradt, a miskolciak viszont egy 7–0-ás rohamot mutattak be, így át is vették a vezetést. Érthető volt Iványi Dalma időkérése, ami után egy 5–0-val ismét mi kerültünk előnybe. Felváltva vezettek a csapatok, megint mi tudtunk kicsit ellépni jobban (17–14), de a borsodiak nem hagyták magukat lerázni, sőt, egy 6–0-val megint ők vezettek (17–20). Ruff-Nagy triplával egalizált, a negyed hajrájában Vorpahltól is bement egy hármas, ezzel vezettek a vendégek tíz perc után.

A második szakasz DVTK-kosárral kezdődött, majd egy Kányási-hármassal folytatódott (20–28). Canada büntetőkből szerezte meg első pontjainkat, mely egy 7–0-ás sorozat kezdetét jelentette (27–28). Jovanovic hárompontosa nem hiányzott. Megint elhúzott a DVTK, jókor jött Dombai duplája (29–33). Völgyi Péter kért időt, ezt követően kilenc pontra nőtt a hátrányunk (29–38), ezért Iványi Dalma próbálta rendezni a sorokat. Dubei triplájával kezdtük meg a kapaszkodást, a nagyszünetben 34–40 volt az állás.

Győri kosárral kezdődött a második félidő, viszont Mompremier már a 4. személyi hibánál járt. Dombai triplája adott egy kis hitet a szurkolóknak és a csapatnak (39–42). Állandósult egy 4–6 pontos különbség, de egy jó szakasszal feljöttünk egy pontra (46–47). Fordítani nem sikerült, inkább megint a DVTK volt lépéselőnyben (46–51). Hasonlóan folytatódott a meccs, egy pontra felzárkóztunk, de a fordítás nem jött össze, visszaállt a négy pont különbség. A zárószakasz előtt sikerült egyenlíteni (54–54).

Az utolsó tíz perc elején a DVTK tartotta magánál az előnyt, de Weninger triplája után hosszú idő után megint mi vezettünk (57–56). Kritikus pillanatban esett be egy tripla először Bernáthtól, majd Jovanovictól, ezzel megint elhúzott a DVTK, időt is kért Iványi Dalma (59–65). Mompremier a 35. percben megkapta 5. hibáját, így a hajrára elveszítettük centerünket. Az utolsó öt percnek mínusz öt ponttal mehettünk neki (62–67). Küzdöttünk, harcoltunk, de nagyon pontatlanul dobtunk, ezzel pedig a felzárkózásra nem volt esélyünk, mert amikor kellett a miskolciak be-betaláltak. 

A párharcban a DVTK 1–0-ra vezet, folytatás szerdán, 18.30 órakor Miskolcon, ahol mindenképpen győznünk kell, hogy életben maradjanak a négy közé jutási reményeink.

Iványi Dalma: – Nehéz ilyenkor mit mondani, sajnos megint elkövettük azokat a hibákat, ami ahhoz vezetett, hogy vereséget szenvedtünk, a szezon során harmadszor kaptunk ki a DVTK-tól. Nincs azonban minden veszve, azon kell dolgoznunk már holnaptól, hogy szerdán egyenlítsünk, és legyen egy döntő, harmadik meccs jövő szombaton Győrben.

Völgyi Péter: – Rosszul kezdtük a meccset, de aztán átvettük az irányítást, megint kidolgoztunk egy nagyobb különbséget, viszont ezt hagytuk elfogyni, még a vezetést is visszavette a győri csapat. Utána azonban volt egy jó periódusunk, mellyel eldöntöttük a meccset. Szerdán szeretnénk lezárni a párharcot.

Jordin Canada: – Sajnos védekezésben és támadásban elkövettünk olyan hibákat, melyeket megbüntetett a DVTK. Ha ezeken tudunk javítani, akkor a következő meccsen kiharcolhatjuk az egyenlítést.

Kiss Angelika: – Hullámzó mérkőzés volt, melyen a hajrában a mi javunkra dőlt el a csata, de ezzel még nincs vége, a Győr jó csapat, most is büntette a hibáinkat, de ez szerencsére nem volt végzetes.

Fotó: Nagy Gábor (Kisalföld)