UNI Győr MÉLY-ÚT–Sepsi 73–69 (26–19, 18–20, 19–18, 10–12)

Győr, női Európa-kupa-mérkőzés, B csoport, 6. forduló, 150 néző. V.: Sljivic (osztrák), Marziali (olasz), Jury (osztrák).

UNI Győr: COLLEY 16/3, Dombai 4, Dubei 4, Török Á. 6/3, MOMPREMIER 18. Cs.: RUFF-NAGY D. 8, Oroszová 8/6, Weninger 9/3. Edző: Iványi Dalma. 

Sepsi: Orban 2, Ghizila 5/3, Wallace 17/6, PASIC 9/6, FRASER 27/3. Cs.: PODAR 8/6, Catinean 1. Edző: Zoran Mikes.

Villámrajtot vett csapatunk, 1:15 perc elteltével 6–0-nál időt kértek a vendégek. A folytatásban egy triplával megszerezte első pontjait a Sepsi. Török is kívülről volt eredményes, majd Dubei kosarával növeltük előnyünket (11–3). A folytatásban egy jó sorozattal kiegyenlített a Sepsi (14–14), ami miatt Iványi Dalma is kikérte idejét. Nem engedtük ki a kezünkből a vezetést, sőt, megint elléptünk (24–16). Egy hármassal kapaszkodott a Sepsi, de az első tíz perc után 26–19-re vezettünk.

Weninger kosarával kezdődött a második negyed, amire jött egy válasz tripla formájában. Nem hagytuk felzárkózni a vendégeket, mi több, tíz pont fölé növeltük az előnyünket (34–22). A Sepsi edzője ismét időt kért. A következő percek a vendégeknek sikerültek jobban, és tíz ponton belülre jöttek fel (39–30). Iványi Dalma megint magához hívta játékosait, hogy felfrissítse a taktikai kéréseket. Nem tudtuk megtörni a Sepsi lendületét, tovább kapaszkodott az ellenfél (39–36). Oroszová hosszú kosárcsendet tört meg a hárompontosával. A félidő végén öt ponttal vezettünk (44–39).

Oroszová hármasa nyitotta a második félidőt, majd Sepsi-kosarak jöttek, ki is egyenlített a vendéggárda (47–47). Colley talált be nálunk megint távolról, nem engedtük átvenni a vezetést a riválisnak. Dombai és megint Colley még növelte is az előnyt (54–47). Jött a menetrendszerinti vendég időkérés, ami után megint tíz pont fölé hízlaltuk az előnyt (58–47). Őriztük a biztos előnyt, a harmadik szakasz hajrája 60–51-ről kezdődött. Az utolsó bő másfél percet 6–3-ra nyerte a Sepsi, így 63–57-tel zárult a negyed.

A záróetapban egy „beszédülő” triplával felezte meg hátrányát a Sepsi, mely egy pontra feljött (63–62). Győri időkérés után a vezetés is meglett a vendégcsapatnak (63–65). A negyedben az első kosarunkra majdnem négy percet kellett várni, Ruff-Nagy egyenlített ezzel, majd Török visszavette a vezetést. Izgalmasan alakult a végjáték, ebben mi voltunk a jobbak és higgadtabbak, ezzel pedig nagy csatában győztünk.

Iványi Dalma: – Szerettünk volna szépen befejezni a csoportküzdelmet. Ez úgy sikerült, hogy taktikusan, fegyelmezetten játszott a csapat. Úgy tűnik, most már lassan, biztosan megyünk ki a gödörből.

Zoran Mikes: – Összességében a csoportszerepléssel elégedett vagyok. Most is jól játszottunk, jól küzdöttünk, a végjátékban volt egy-két buta hiba, ami a vereségünkhöz vezetett. Múlt héten fontos meccset nyertünk, vannak hiányzóink, sérültjeink, az utazásunk sem volt zökkenőmentes, busszal kellett jönnünk, ennek ellenére volt jó a teljesítményünk. 

Shay Colley: – Nagyon örülünk a győzelemnek. Mindenképpen nyerni szerettünk volna, csapatként küzdöttünk, ennek köszönhetően tudtunk nyerni. 

Brianna Ashaki Fraser: – Kicsit szomorú vagyok, hogy kikaptunk. Nagyon fizikális mérkőzés volt, az döntött, hogy mi hibáztunk többet.