Csütörtöktől vasárnapi rendezik a női kosárlabda olimpiai selejtezőt Sopronban. A magyar válogatott az első napon Kanadával (19 óra), pénteken Japánnal (18 óra), vasárnap pedig Spanyolországgal (17.30) mérkőzik.

 

Székely Norbert szövetségi kapitány bő keretében csapatunkból, a SERCO UNI Győrből öt játékos, Dombai Réka, Dubei Debora, Cyesha Goree, Ruff-Nagy Dóra és Török Ágnes szerepel. A stáb tagja Cziczás László másodedző, Burdi Szabolcs fizioterapeuta és dr. Alföldi Zoltán pszichológus.

 

A válogatott csapatkapitánya, Dubei Debóra így várja a kvalifikációs tornát: – Hétfőn lett teljes a keret, akkor csatlakozott hozzánk Juhász Dorka. Tulajdonképpen onnantól realizálódott mindenkiben, hogy milyen nagy lehetőség előtt állunk. A hangulat kiváló, nagyon várjuk már a mérkőzéseket. Bízom benne, azt, hogy hazai pályán játszhatunk, nem teherként fogjuk fel, sokkal inkább plusz előnyt jelent, hogy nem kellett elutazni, ismert környezetben játszhatunk, és ezt a javunkra tudjuk fordítani. Azt látjuk, hogy a hivatalos portálok nem bennünket tartanak esélyesnek, de ez érthető, mindegyik ellenfél előttünk áll a világranglistán. Viszont most be tudjuk bizonyítani, hogy ez az összetartó, egymást kiválóan ismerő közösség képes bravúrra, képes jól szerepelni, és meccset, meccseket nyerni. Abszolút pozitív hangulatban várjuk a selejtezőtornát. Három különböző stílusú együttessel találkozunk, közülük a spanyolokat ismerjük jobban. Igazából azt nem lehet kijelenteni, hogy ezt vagy azt a válogatottat kell legyőznünk, itt mindegyik összecsapáson ki kell adnunk magunkból mindent, és meglátjuk, mindez mire lesz elég. Természetesen nagy álom lenne, ha sikerülne kijutni az olimpiára, de nem szabad, hogy ez görcsössé tegyen bennünket. Éppen ellenkezőleg, ki kell élvezni azt, hogy egyáltalán itt lehetünk. Megharcoltunk ezért korábban, és már ez hatalmas eredmény volt. 

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ