Kedden 18 órakor csapatunk a győri egyetemi csarnokban a Sopron Basket együttesével mérkőzik meg a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzésen.

A soproniak a bajnokság és az Euroliga címvédői, hosszú évek óta a szakág egyeduralkodói idehaza. Az új szezonra kissé átalakult a zöld-sárgák kerete. Távozott Briann January, Gabby Williams, Nevena Jovanovic, Stefanie Dolson és Varga Sára. Új játékos a korábban nálunk is megfordult Vandersloot Courtney, aki 2017-ben a magyar válogatott színeit is képviselte. Szintén Sopronban játszik az amerikai Brittney Sykes, az ír útlevéllel rendelkező ausztrál Alice Kunek, a nigériai felmenőkkel rendelkező, új-zélandi születésű, de ausztrál válogatott Eziyoda "Ezi" Magbegor. Visszatér Sopronba a sajátnevelésű Böröndy Vivien, valamint Dragana Stankovic. Utóbbi még 18 évesen játszott a soproniaknál, így a korai magyarországi éveknek köszönhetően honi nevelésű státuszú játékosként veheti számításba Gáspár Dávid vezetőedző.

 

 

A soproniak ebben a felkészülési időszakban még nem játszottak edzőmeccset, ez lesz nekik az első, de még közel sem lesz teljes a keretük.

 

A két csapat mérlege tétmeccsen döntő soproni fölényt mutat: az eddigi 66 találkozóból mindössze hetet nyertünk meg, ebből a három legemlékezetesebb a 2011/12-es bajnoki döntő volt, melynek köszönhetően klubunk eddigi egyetlen aranyérmét szerezte a pontvadászatban. Érdekesség, hogy valamennyi Sopron elleni sikerünket az NB I-ben szereztük, a Magyar Kupában 7-ből 7-szer kikaptunk a megyei riválistól.

 

Csapatunk a múlt héten sikerrel vette első felkészülési találkozóját: a Csata ellen 85–76-ra győztünk. Beatrice Mompremier továbbra sem áll még rendelkezésre, a többiek viszont a fedélzeten vannak.