A 3×3-as női válogatott egyébként a héten edzőtáborozik Szolnokon.

“Nincs más választásunk, mint az, hogy megcsináljuk ezt az összetartást. Elképzelhető, hogy a selejtezőtornák előtt semmi felkészülési lehetőségünk nem lesz. Mindenképpen megtartjuk így a hétre tervezett válogatott programot, és szeretném maximálisan kihasználni minőségi munkával a rendelkezésre álló öt napot” – nyilatkozta Károlyi Andrea szövetségi kapitány a wbasket.hu internetes portálnak.

A szakvezető elmondta, a teljes szakág a FIBA hivatalos bejelentésére vár azzal kapcsolatban, hogy miként alakul a 3×3-as olimpiai selejtező menete tavasszal. A nemzetközi szövetség egyelőre csak annyit közölt, hogy az április 24. és 26. között esedékes budapesti pótselejtezőig a 20 csapatos első tornát meg kell rendezni.

“Az a baj, hogy semmi konkrétum nincs. Én azt hallottam, hogy a hatos selejtező elé raknák be a húszcsapatos tornát és 10 nap alatt zajlana le az egész. A 20 csapatos selejtező ötnapos programmal futna, lenne két nap pihenő, majd jönne a hatos selejtező háromnapos rendezvénye. Nehéz megoldani, de muszáj ehhez alkalmazkodnia a sportágnak, mivel mégis egy olimpiai selejtezőről van szó” – tette hozzá Károlyi Andrea.